.

Pfizer vrea sa inceapa vaccinarea adolescentilor

Distribuie prietenilor tai!

Potrivit unui studiu dat publicitatii astazi de Pfizer/BioNTech, vaccinul anti COVID da rezultate foarte bune in privinta grupelor de varsta 12-15 ani. Participantii la teste au dezvoltat o imunitate foarte buna, totala, de suta la suta.

Pfizer precizeaza ca s-a incheiat faza a treia de teste clinice pentru adolescentii intre 12 si 15 ani, infectati sau nu, la un moment dat, cu noul coronavirus. Eficacitatea depaseste nivelul inregistrat in cazul grupei de varsta 16-25 de ani. La faza a treia au participat 2260 de adolescenti. Vaccinul a fost bine tolerat, precizeaza Pfizer.

Cele doua companii vor trimite datele la Agentia SUA pentru securitatea alimentelor si medicamentelor – FDA – precum si la Agentia Europeana a Medicamentului, cat mai curand posibil, pentru a cere includerea acestei categorii de varsta in programele de vaccinare. Probabil, procedurile vor merge mai usor, tinand cont ca nu este vorba de obtinerea unei noi autorizatii, ci de extinderea celei actuale. “E urgenta extinderea autorizatiei vaccinului nostru pentru a fi administrat populatiei mai tinere. Suntem incurajati de rezultatele testelor clinice de la adolescentii de 12-15 ani. Speram sa incepem vaccinarea adolescentilor inainte de inceperea viitorului an scolar” – a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Pfizer.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Israelul incepe vaccinarea adolescentilor cat mai repede posibil

Ministrul israelian al sanatatii a anuntat ca imediat ce vaccinul anti COVID pentru adolescenti primeste unda verde de la autoritatile americane, Israelul incepe inocularea adolescentilor. “Anuntul Pfizer e o veste extraordinara. Nimic nu e mai important decat achizitionarea de noi doze de vaccin, astfel incat a putem incepe vaccinarea adolescentilor” – a declarat ministrul israelian al Sanatatii, Yuli Edelstein.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.