.

Pfizer târăște Ungaria si Polonia prin tribunale fiindcă refuza vaccinurile anti-COVID

Distribuie prietenilor tai!

Cu fiecare zi, creste numarul actiunilor in instanta avand legatura cu vaccinurile COVID. Pfizer si partenerul sau european, BioNTech, au dat in judecata Ungaria si Polonia. Cele doua tari refuza sa achite zeci de milioane de doze de vaccinuri.

Publicatia Politico a intrat in posesia unui document care arata ca Pfizer si BioNTech  au dat in judecata guvernul ungar pentru ca refuza sa plateasca vaccinuri, care nu i-au fost livrate si de care nu mai e nevoie.

Un purtator de cuvant al Pfizer a confirmat actiunea in instanta. Procesul are loc la un tribunal civil din Belgia.  Potrivit plangerii depuse de Pfizer, e vorba de 3 milioane de doze de vaccin anti COVID, valoarea totala fiind de 60 de milioane de euro. In noiembrie anul trecut, Ungaria a notificat Pfizer ca nu le poata plati pentru ca are cheltuieli mai mari la buget in contextul conflictului din Ucraina.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

Pfizer ceruse judecarea in regim de urgenta, insa instanta a respins pretentia companiei farmaceutice.

Politico noteaza ca procesul impotriva Ungariei e similar cu cel impotriva Poloniei. Nici guvernul de la Varsovia nu vrea sa achite si sa primeasca dozele de vaccin. la Curtea de prima instanta din Bruxelles a avut loc prima audiere. Urmatoarea e programata pentru 30 ianuarie. In cazul Poloniei, e vorba de 60 de milioane de doze de vaccin Pfizer, pe care guvernul le-a refuzat, in aprilie 2022, si pe care nu vrea sa le achite, din acelasi motiv ca Ungaria: situatia financiara complicata pe fondul razboiului din Ucraina. Suma ceruta de Pfizer este, in cazul Poloniei, de 1,2 miliarde euro.

Lobbyist-ul belgian Fredéric Baldan a deschis actiune penala impotriva presedintei Comisiei Europene,  Ursula von der Leyen, pentru rolul sau in incheierea celui mai mare contract de vaccinuri din istoria UE – peste un miliard de doze. S-au alaturat demersului cativa deputati din parlamentul regional.

Interesant:   Americanii, mai dezbinati ca niciodata dupa verdictul primit de Trump

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.