.

etoro

Pfizer ia în calcul folosirea unei a treia doze anti-Covid

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Compania farmaceutică americană Pfizer efectuează în prezent un studiu de evaluare a siguranţei unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 de consolidare şi care să fie eficace împotriva variantelor coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat marţi directorul general al Pfizer Spania, Sergio Rodriguez, potrivit agenţiei EFE.

Pfizer desfăşoară studii asupra tuturor variantelor coronavirusului SARS-CoV-2 care apar, ”de la cele iniţiale şi până la cele care au apărut mai târziu”, la ora actuală fiind în desfăşurare un studiu asupra variantei Delta (varianta indiană), care se transmite de două ori mai rapid decât tulpina iniţială, a mai spus reprezentantul companiei farmaceutice.

Pe de altă parte, el a menţionat că sunt în curs evaluări privind imunitatea oferită de serul Pfizer-BioNTech deja folosit, iar rezultatele din prezent arată că indicii de imunizare în cazul primelor persoane vaccinate cu schema completă se menţin la peste 90% şase luni mai târziu.

Moderna, eficient contra noilor tulpini

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat marţi că vaccinul său anti-COVID-19 a generat o activitate neutralizatoare împotriva variantelor noi ale coronavirusului, printre care şi Delta, într-un studiu de laborator încă nerevizuit de alţi cercetători, relatează EFE.

Interesant:   Macron si-a schimbat si telefonul si numarul de mobil dupa scandalul de spionaj Pegasus

Potrivit comunicatului său, vaccinul a indus dezvoltarea de anticorpi împotriva tuturor variantelor supuse unui test “in vitro”, precum Beta, identificată în Africa de Sud; Delta din India, şi altele identificate în Nigeria, Uganda şi Angola.

Moderna, care lucrează la o strategie de dezvoltare clinică pentru a proteja împotriva variantelor, a utilizat plasmă de la opt participanţi obţinute la o săptămână după cea de-a doua doză în prima fază a testului clinic cu vaccinul său anti-COVID-19.

Studiul este prezentat într-un document înaintat spre revizuire altor experţi în revista BioRxiv.

“În timp ce încercăm să învingem pandemia este imperativ să fim proactivi cu evoluţia virusului. Suntem angajaţi în studierea variantelor emergente, în generarea de date şi în împărtăşirea lor când vor fi disponibile”, a declarat consilierul delegat al Moderna, Stephane Bancel.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.