.

Peste 650 de infectați cu Covid 19 la un abator din Germania

Distribuie prietenilor tai!

Cel puţin 657 de lucrători ai unui abator din Guetersloh, landul german Renania de Nord – Westfalia, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus de la începutul săptămânii, a informat miercuri seară Grupului Toennies, căruia îi aparţine unitatea, transmite dpa.
Autorităţile sanitare locale au plasat imediat în carantină în jur de 7.000 de persoane, inclusiv pe toţi cei care lucrează la abator, unde producţia a fost suspendată. De asemenea, în districtul Guetersloh au fost închise şcoli şi creşe.
Potrivit consilierului districtual Sven-Georg Adenauer, abatorul, care aparţine Grupului Toennies, un nume important în industria cărnii, va rămâne închis timp de 10-14 zile.
Consilierul a mai spus că toţi cei afectaţi vor fi testaţi, în etape, dar că nu va fi declarată carantină generală în oraş, chiar dacă a fost depăşit pragul important de 50 de noi infectări la 100.000 de locuitori.
Pe teritoriul Germaniei s-au înregistrat mai multe focare de coronavirus în abatoare şi fabrici de procesare a cărnii, fiind puse în cauză condiţiile de locuire şi de lucru ale muncitorilor, mulţi dintre ei angajaţi temporari din Europa de Est.
Potrivit lui Gereon Schulze Althoff, şeful echipei anti-epidemie de la Toennies, temperaturile scăzute din fabrici şi călătoriile lungi spre casă ale angajaţilor est-europeni în timpul recentelor sărbători de Rusalii ar fi posibili factori din spatele noului focar.
Întrebat ce spune focarul epidemic de la abatorul Toennies despre relaxarea de până acum a măsurilor de izolare în Renania de Nord -Westfalia, premierul landului, Armin Laschet, a declarat: ‘Nu spune absolut nimic, pentru că în ţară au intrat români şi bulgari şi virusul vine de acolo’.
‘Nu are nimic de-a face cu relaxarea, ci cu găzduirea oamenilor în locuinţe comune şi cu condiţiile de muncă din companii’, a adăugat el, potrivit DPA.
Exceptând focarele la nivel local, epidemia evoluează lent la nivelul Germaniei, unde 156 din 412 districte nu au raportat niciun caz nou de infectare în ultimele şapte zile către Institutul Robert Koch (RKI).
Miercuri, RKI a raportat că, de la declanşarea epidemiei, numărul cazurilor de infectare a fost de peste 187.000, iar cel al deceselor a depăşit 8.800.

Interesant:   Biden, un cadavru politic
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.