.

Peste 15 milioane de cazuri de infectare COVID-19 la nivel mondial

Distribuie prietenilor tai!

Pandemia se intensifica in mai multe tari si, in aceste conditii, autoritatile au luat masuri suplimentare de protectie.

Potrivit bilantului publicat de presa occidentala miercuri seara, la nivel mondial s-au inregistrat pana acum peste 15 milioane de cazuri de infectare cu noul virus, , mai exact 15.007.291, mai mult de jumatate in Statele Unite ale Americii (aproape 4 milioane de cazuri) si in America Latina. In mai putin de 5 zile, au fost identificate un milion de cazuri noi, in toata lumea. Practic, numarul de cazuri de infectii cunoscute s-a dublat in intervalul 11 iunie – 22 iulie.

Romania a inregistrat in intervalul 21 iulie- 22 iulie un numar record de cazuri noi: 1030. Niciunul dintre acestea nu este pacient retestat. COVID-19 a revenit in forta in Romania, de la jumatatea lui iunie, media zilnica a cazurilor de noi imbolnaviri fiind de 700. Autoritatile pun pe seama masurilor prea relaxate de protectie luate de multi romani, dar si de unele institutii.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Carantina intr-o localitate din Prahova

Guvernul a instituit carantina in localitatea Gornet, din judetul Prahova, unde au fost depistate 15 cazuri noi, in ultimele doua saptamani. “In comuna Gornet exista un trend crescator al cazurilor; rata de infectare depaseste nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori” – anunta Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Vaccin anti-COVID, nu mai devreme de inceputul anului viitor

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca s-au facut progrese pentru gasirea unui vaccin. Multe vaccinuri au intrat in fazele ultime de testare, dar pana la inceputul lui 2021 nu ne putem astepta sa apara pe piata.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.