.

Pericol nuclear în Pacific! Deşeurile radioactive se scurg în ocean

Distribuie prietenilor tai!

Unul dintre cele mai periculoase locuri din Oceanul Pacific, Sarcofagul Runit din Insulele Marshall, este în pericol să crape din cauza furtunilor tot mai puternice şi al creşterii nivelului oceanului. Sarcofagul Runit acoperă una dintre cele mai radioactive locaţii, acolo unde s-au efectuat ani de zile teste nucleare de către armata americană. Testele au încetat, iar de 12 ani, iar locul unde americanii au detonat 67 de bombe nucleare între 1946 şi 1958 este acoperit de un sarcofag de beton.

Secretarul General al ONU, Antonio Gutteres, a avertizat. însă săptămâna trecută,  că sarcofagul de beton construit acum 12 ani pentru a izola deşeurile radioactive este supus riscului de a crăpa iar toate substanţele periculoase se vor scurge în ocean.

Oamenii de ştiinţă dar şi localnicii au tras un semnal de alarmă privind siguranţa sarcofagului după ce acesta a fost lovit de furtunile puternice, iar nivelul oceanului a crescut până la un nivel periculos care poate pune în pericol integritatea structurii care adăposteşte 111.000 de metri cubi de deşeuri radioactive. De fapt, structura a fost considerată ca fiind una temporară în momentul construirii sale până când urma să fie ridicată o unitate mai complexă care să cuprindă şi facilităţi de decontaminare. În 2013, un raport al Departamentului Energiei a descoperit că din structura respectivă au început să iasă deja substanţe radioactive.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.