.

Pentru cresterea produselor alimentare, vezi detalii despre ISO 22000

artic. 4 Certificare iso
Distribuie prietenilor tai!

Oamenii cred ca intreprinzatorii care vand alimente castiga foarte mult, fiindca mancarea se cumpara tot timpul. Dincolo de faptul ca acest tip de produse se vinde foarte bine, trebuie luata in calcul responsabilitatea vanzatorului fata de sanatatea consumatorului.

In cazul unui restaurant, proprietarul acestuia trebuie sa aiba grija:

  1. Ca ingredientele din care se prepara hrana sa fie bune si proaspete. Un ou vechi intr-o prajitura poate baga in spital 4-5 consumatori, daca el a fost pus in aluatul pentru cozonac sau la placinta cu mere sau branza dulce si stafide.
  2. Modul de preparere sa fie igienic si vasele in care se prepara mancarea sa fie spalate atent si de calitate premium. Orice abatere de la aceste reguli de preparare se poate solda cu amenzi uriase sau cu inchiderea localului respectiv.
  3. Deratizari, dezinfectii si dezinsectii periodice cu substante care nu pun in pericol vietile si sanatatea oamenilor.
  4. Servirea igienica. Ospatarii sa fie sanatosi, sa poarte masti de protectie si sa aiba mainile perfect curate.
  5. In sala sa fie curatenie perfecta, iar vesela si tacamurile puse la masa sa fie igienizate inainte. Nu se stie niciodata istoricul medical al celor care vin sa serveasca masa la restaurant, de aceea farfuriile si tacamurile trebuie sa fie fierte in masina de spalat. Simpla spalare nu este de ajuns, fiindca anumite forme de hepatita se pot transmite in acest mod.

In toate unitatile de alimentatie publica grija fata de sanatatea oamenilor trebuie sa fie la fel de mare.

Interesant:   Când se merită să faci asigurare CASCO?

Fie ca este o cafenea, o ceainarie sau o cofetarie, toate acestea au nevoie de certificarea Iso pentru securitate alimentara, vezi detalii despre ISO 22000 pe site-ul companiei Certificareios.ro.

Vestea buna este ca din ce in ce mai multa unitati care vand alimente sau care servesc mancare gatita le pot arata consumatorilor aceste documente care demonstreaza grija fata de sanatatea lor.

Cei care nu le-au procurat pana acum, pana la sfarsitul lunii septembrie le pot solicita la jumatate de pret.

Este important si pentru omul care isi cumpara o paine sa stie ca faina respectiva a fost cernuta atent si in paie nu va gasi nici fire de par, nici fire de ata de sac, ca drojdia folosita avea inca valabilitate, ca painea a fost asezata in spatii special amenajate si ca nu au trecut soarecii peste ea.

In unitatile alimentare este obligatoriu ca mai multe persoane sa detina competente in siguranta alimentelor.

Pe site-ul companiei care elibereaza certificari Iso de 11 ani si aduce in Romania ceea ce apare nou la nivel mondial sunt prezentate informatii complete despre acest tip de certificare. El permite accesul la licitatiile publice pentru obtinerea furnizarii alimentelor in scolile sau in spitalele de stat.

Prezenta acestui document amplifica increderea consumatorilor si tine departe amenzile. Intr-un loc in care domneste igiena ce nereguli pot gasi cei de la Protectia Consumatorilor sau de la SANEPID?

Interesant:   Comisia Europeana aproba un ajutor de stat pentru Romania, in valoare de 164 de milioane euro, pentru sprijinirea productiei agricole

Dar si posesorii certificarii Iso-22000 pot comite greseli mari fata de mediu si fata de ceilalti semeni.

Degeaba se respecta normele de igiena de la pastrarea ingredientelor in frigider si pana la servirea mancarurilor preparate din ele, daca uleiul folosit la prajitul cartofilor sau al carnii se arunca in chiuveta sau in spatele restaurantului. Multi nu constientizeaza ce dusman inversunat este grasimea pentru mediu. Pamantului ii trebuie mult timp sa se refaca si apei din sol la fel.

Restaurantul respectiv va fi de nota 10, cand sub chiuveta vor fi montate separatoare de grasimi, iar fumul rezultat de la bucatarie va fi gestionat in asa fel, incat filtrele de aer sa retina toxinele.

Iso-22000 trebuie sa fie completat de Iso 14 0001, fiindca oamenii au nevoie si de alimente de cea mai buna calitate, sigure, dar si de un mediu sanatos in care sa traiasca.

Obtinerea a doua certificari foarte importante, una dintre ele la standarde internationale la pretul uneie reprezinta o oportunitate de neratat.

Alte tipuri de certificari importante asigura implementarea calitatii in unitatea respectiva si securizarea informatiei.

Oamenii se simt bine cand furnizorii de servicii sau de produse au grija de sanatatea lor si devin clienti fideli, vazand aceste certificari care nu sunt altceva decat recunoasterea publica a calitatilor serviciilor si produselor oferite de un furnizor.

Aceste certificate consolideaza capitalul de incredere si determina extinderea parteneriatelor, iar toate acestea inseamna bani pentru intreprinzator si satisfactii maxime pentru clienti.

Interesant:   Când se merită să faci asigurare CASCO?

Echipa de specialisti de la Certificareiso.ro raspunde la toate intrebarile adresate de solicitanti, dar si la solicitarile unor tipuri de certificari. Multe informatii utile sunt oferite pe site-ul firmei, solicitantul gasind raspunsuri la intrebarile pe care si le pune in legatura cu beneficiile pe care le ofera certificarile.

Pentru usurarea muncii potentialului solicitant exista si un formular de contact prin intermediul caruia se poate solicita un tip de certificare sau informatii.

Colaborarea cu aceasta companie care elibereaza certificari menite sa sporeasca increderea tuturor celor de pe piata in posesorul lor este placuta, utila si eficienta.

Specialistii ajuta firmele solicitante sa faca economii, sa realizeze produse noi de calitate superioara cu resurse minime, sa puna in centrul atentiei grija fata de omul consumator de produse sau fata de omul salariat sau fata de omul care locuieste in apropierea unitatii respective si grija fata de mediu.

Toate acestea demonstreaza de fapt ca etica in afaceri exista si in Romania si ca respectarea ei este benefica tuturor.

Certificareiso.ro are o echipa de specialisti pregatita sa coordoneze schimbarile in bine ale companiilor si institutiilor care doresc certificari iso cu acoperire, documente care sa reflecte aplicarea culturii calitatii si in practica.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.