.

Pele e in spital, in stare grava

Distribuie prietenilor tai!

Legenda fotbalului brazilian se lupta cu cancerul. Pele a implinit 82 de ani luna trecuta.

Pele a fost internat, cu putin timp in urma, intr-un spital din Sao Paulo. Din primele informatii, Pele are edeme pe tot corpul, iar inima ii cedeaza.

In varsta de 82 de ani, fosta stea a fotbalului mondial, are cancer de colon. Pele a fost operat in septembrie, anul trecut si de-atunci a fost internat in repetate randuri. Medicii sunt ingrijorati, intrucat Pele nu a raspuns la chimioterapie.

La internare, marele fotbalist suferea de confuzie mentala. Se pare ca si ficatul ii cedeaza si a intrat in encefalopatie hepatica. Confuzia mentala e provocata de toxinele care nu mai sunt anihilate de ficat si ajung la creier.

Spitalul din Sao Paulo unde e internat Pele a refuzat sa faca orice comentarii privind starea legendarului fotbalist, dar  fiica lui a scris pe retelele de socializare ca “nu exista motive de panica”.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

Pele si-a inceput cariera la varsta de 15 ani, jucand pentru Santos si pentru nationala de fotbal a Braziliei. El are in palmares trei Campionate Mondiale de Fotbal castigate: 1958, 1962 si 1970. Este singurul jucator care a reusit aceasta performanta. In 1999, Pele el a fost desemnat Jucatorul Secolului la nivel mondial,  de catre Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului. In acelasi an, a fost ales Sportivul Secolului de catre Comitetul Olimpic International.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.