conturi online in valuta rapid

.

Pauzele mici si dese, cheia marilor succese

Distribuie prietenilor tai!

Specialistii in comportamentul uman considera ca si atunci cand avem enorm de lucru si suntem excedati, trebuie sa facem cate o mica pauza din cand in cand. Astfel, devenim mai productivi.

Da, este posibil sa luam pauze dese la lucru – cu conditia sa nu fie prea lungi – si sa avem spor. Cel putin asa sustin mai multi experti britanici in comportamentul uman. Ei numesc imbinarea dintre pauze si lucrul productiv o adevarata arta.

In mod eronat, multi dintre noi credem ca daca nu ne ridicam de pe scaun nici macar pentru pauza de masa si daca muncim de ne spetim, fara pauza, reusim sa ne achitam de toate sarcinile.

In realitate, studiile din Marea Britanie, arata ca cei care iau pauze mici si dese isi incarca bateriile si apoi pot munci mai mult si mai bine. Pauzele sunt un element important in productivitatea muncii noastre. Ne putem canaliza mai bine atentia dupa un moment de respiro intre doua sarcini pe care le avem de indeplinit. Acel moment de respiro, practic, ne da energie si putem munci cu si mai mare spor.

Interesant:  O noua retea de traficanti ucraineni a fost destructurata

Nu faceti nimic cateva minute

Julia Paulette Hollenbury, experta in starea de bine la locul de munca, citata the Metro.co.uk, afirma ca, daca avem cateva momente in care nu facem absolut nimic ne vom calma si ne vom putea concentra mai bine. “Nu raspundeti la telefon, la emailuri sau mesaje sms imediat. Stati cateva clipe in care nu faceti nimic. In aceasta pauza, gandurile imprastiate se aduna, iar atentia sporeste” – considera experta britanica.

Nu ignorati nevoile corpului

De cate ori nu ati amanat mersul la toaleta sau sandwich-ul ? De cate ori nu ati spus “mananc dupa ce trimit emailul asta” sau “ma duc la toaleta dupa ce vorbesc la telefon” ? Total gresit ! Sunt obiceiuri care va fac rau.  “Mancati, beti, mergeti la toaleta atunci cand simtiti nevoia. Ghidati-va dupa corpul vostru, e mai intelept decat voi” – recomanda specialista britanica.

Dupa ce corpul primeste sau face ce are nevoie, puterea de concentrare creste, pentru ca mintea va mai fi ocupata cu alte senzatii: foame, sete, nevoia de a merge la toaleta.

Interesant:  Update - Serviciile Orange funcţionează normal, după ce au fost unele probleme

Daca va simtiti blocati, luati o pauza

Daca nu reusiti sa dati de cap unei probleme, nu va stoarceti creierii la nesfarsit, lipiti de computer. Ridicati-va, faceti cativa pasi, cititi ceva total diferit de problema intampinata. Mintea se va descalci si ideile vor veni mai clar si mai rapid.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.