.

Patronii statiei GPL din Crevedia au fost retinuti

Distribuie prietenilor tai!

Ionut Doldurea (fiul PSD-stului Ion Doldurea, primar in Caracal) si Cosmin Stanga, proprietarii statiei GPL din Crevedia, scena teribilei tragedii din 26 august, au fost retinuti de procurorii Parchetului General.

Cei doi sunt administratorii societatii comerciale Flagas SRL, care opera ilegal transporturi de GPL. Lantul de explozii din 26 august a provocat 5 morti si 54 de raniti.

„Procurorul de caz din cadrul Sectiei de urmarire penala criminalistica a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale si reţinerea a doi inculpati, administratori ai unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 si 2 din Codul Penal” – a precizat Parchetul General.

De asemenea, procurorii au pus sub acuzare firma Flagas SRL pentru comiterea infractiunii de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru. In documentul Parchetului General se arata ca societatea comerciala a functionat in mod sistematic prin incalcarea repetata a dispozitiilor legale privind derularea operatiunilor de alimentare, transport, transvazare si depozitare cu combusitibil GPL. Urmare a activitatii ilegale, la punctul de lucru din Soseaua Bucuresti-Targoviste, in comuna Crevedia, judetul Dambovita, s-au creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, in jurul orei 18,40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Punctul de lucru din Crevedia functiona ilegal din 30 septembrie 2020. Patronii, Ionuţ Doldurea si Cosmin Stangă au fost adusi sub escorta la Parchet, pentru a fi audiati, iar apoi procurorii au emis pe numele lor ordonante de retinere pentru 24 de ore. Tatal lui Ionut Doldurea, primar in Caracal, s-a suspendat din PSD.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.