.

Patriarhul cearta autoritatile romane pentru restrictiile de la Sf.Parascheva

Distribuie prietenilor tai!

Intr-un comunicat de presa, Patriarhia Romana acuza autoritatile de “masuri disproportionate si discriminatorii”.

Din motive de COVID, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a interzis pelerinajul la Sfanta Cuvioasa Parascheva pentru credinciosii care nu locuiesc in municipiul Iasi.  Considerata ocrotitoarea Moldovei si a oamenilor nevoiasi, Sfanta Vineri, cum este numita in popor Sfanta Cuvioasa Parascheva, este praznuita in fiecare an pe 14 octombrie.

“Interzicerea in acest an a pelerinajului la Sfanta Cuvioasa Parascheva pentru credinciosii care nu locuiesc in municipiul Iasi este o masura disproportionata, discriminatorie si luata fara o consultare prealabila cu Biserica Ortodoxa Romana” – se arata in comunicatul Patriarhiei, semnat chiar de Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

In plus, mai marii bisericii ortodoxe romane afirma ca Mitropolia Moldovei si Bucovinei e o gazda profund responsabila a pelerinajului anual de la Iasi, care s-a pregatit intens si foarte temeinic pentru intampinarea pelerinilor, tinand cont de toate masurile sanitare aflate in vigoare.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Patriarhia cere autoritatilor sa revina asupra deciziei pentru ca toti pelerinii sa se poata ruga Sfintei Parascheva in mod liber in aceste zile, cu respectarea stricta a tuturor masurilor sanitare.

Pentru ca s-a zvonit ca pelerinajul va fi interzis, existand riscul infectarii masive cu noul coronavirus, sute de persoane, din toate colturile tarii, au venit inca de acum cateva zile la la Mitropolia Moldovei si Bucovinei pentru a se inchina la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, inainte de praznuirea hramului.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.