.

Partidul Brexit, pe primul loc in sondajele pentru europarlamentare

Distribuie prietenilor tai!

Formatiunea condusa de excentricul politician britanic, Nigel Farage, e creditata cu 24 la suta din voturi la alegerile europarlamentare, pe care Marea Britanie e obligata sa le organizeze, intrucat nu a iesit inca din Uniunea Europeana.

Sondajul de opinie, realizat pentru ziarul The Observer, arata ca formatiunea lui Farage, infiintata luna trecuta, ar obtine 34 la suta din voturi, mai mult decat aduna, impreuna, partidele traditionale – conservatorii si laburistii. Farage acuza guvernul condus de Theresa May, si pe conservatori, ca au tradat vointa poporului, care, in iunie 2016, a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana. Farage promite ca va face tot posibilul pentru ca rezultatul votului  sa fie respectat si regatul sa paraseasca clubul comunitar. De aceea si-a intitulat noul partid “Brexit”. Farage a fost unul dintre principalii promotori ai campaniei anti-UE.

I-a atacat mereu pe romani

Printre ideile agitate de Farage in campania pentru iesirea din Uniune a figurat inclusiv aceea ca romanii, spunea el, paraziteaza sistemul de asigurari sociale din Marea Britanie si i-au bagat pe britanici in sperieti cu furturile. De vina fiind, desigur, Uniunea Europeana, care a primit in randurile sale tari ca Romania si Bulgaria, declara Farage.

Interesant:   Raportul european din 2024 privind drogurile oferă o imagine de ansamblu și o evaluare a situației drogurilor în Europa, precum și recomandări esențiale

Conservatorii au pierdut mult teren

Aflati la guvernare, conservatorii sunt pe un umilitor loc patru in sondaje. Sunt creditati cu doar 11 la suta din intentiile de vot. De altfel, dupa cum scrie presa britanica, in curand va fi anuntat calendarul retragerii Theresei May din fruntea guvernului. Ea e considerata principala vinovata pentru esecul Brexit.

Laburisitii sunt pe locul doi si ar putea obtine in jur de 21 la suta din voturi, urmati de Liberal Democrati (pro UE) cu 12 procente.

Manuela

foto: captura BBC

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.