.

Partea intunecata a luminii albastre

Distribuie prietenilor tai!

Lumina albastra de la telefoane, laptopuri si aparatura cu LED-uri dauneaza ochilor – este concluzia unui nou studiu international, realizat la cererea IADSA, o coalitie internationala, ce reuneste asociatii din domeniul securitatii alimentare si medicale.

Intitulat “Partea intunecata a luminii albastre”, studiul arata ca oamenii sunt tot mai mult expusi la daunatoarea lumina albastra. Mai ales acum, dupa saptamani intregi de izolare si stat in casa, oamenii au petrecut de trei ori mai mult in fata telefoanelor smart, a monitoarelor de computer si a dispozitivelor cu LED uri.

“Lumina albastra are o energie mult mai intensa decat alte tipuri de lumina, ceea ce inseamna ca poate penetra adanc in ochi si, in timp, poate cauza boli degenerative ireversibile, care duc la scaderea vederii” – mentioneaza studiul.

Daca pana acum, asemenea degenerescente maculare ireverisible nu apareau decat dupa varsta de 50 de ani, in prezent, media de varsta a scazut ingrijorator, cu cel putin 10 ani. Iar de vina este lumina albastra. Pentru a contracara efectele luminii albastre, se poate recurge la suplimente ca luteina sau zeaxantina, dar specialistii spun ca ideal ar fi ca, pe langa suplimentele pentru ochi, sa reducem cat mai mult expunerea la daunatoarea lumina albastra.

Interesant:   Cauzele comune ale entorselor și modul în care pot fi prevenite

Pot fi aplicate si diverse filtre, pe device-urile pe care le folosim. Exista folie pentru telefon, care filtreaza lumina albastra. De asemenea, exista filtre pentru monitoare si televizoare, dar si ochelari pe care ii putem purta pentru a ne feri de lumina albastra.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.