.

Parlamentul European sfidează China comunistă și transmite un mesaj de susținere pentru Taiwan

Distribuie prietenilor tai!

Prima delegaţie oficială a Parlamentului European (PE) în Taiwan i-a dat asigurări joi insulei izolate diplomatic că nu este singură şi a cerut acţiuni mai îndrăzneţe pentru a consolida relaţiile UE-Taiwan, în contextul în care autorităţile de la Taipei se află sub o presiune crescândă din partea Beijingului, transmite Reuters.

Taiwanul, care nu are relaţii diplomatice oficiale cu vreo ţară europeană cu excepţia Vaticanului, este dornic să-şi dezvolte relaţiile cu statele membre ale Uniunii Europene.

”Am venit aici cu un mesaj foarte clar, foarte simplu: ‘Nu sunteţi singuri. Europa este alături de voi’ ”, i-a transmis şeful delegaţiei PE, eurodeputatul francez Raphael Glucksmann, preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen, în timpul unei întrevederi transmise live pe Facebook.

”Vizita noastră ar trebui să fie considerată un prim pas important. Dar avem nevoie de o agendă foarte concretă de întâlniri la nivel înalt şi de paşi concreţi împreună la nivel înalt pentru a construi un parteneriat UE-Taiwan mult mai puternic”, a spus Glucksmann.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Vizita de trei zile a delegaţiei europarlamentare la Taipei va include întrevederi cu autorităţi taiwaneze pe teme precum dezinformarea şi atacurile cibernetice.

De partea sa, Tsai Ing-wen şi-a exprimat speranţa că ”Taiwanul şi UE pot cu siguranţă să continue consolidarea parteneriatului în toate domeniile”.

În luna octombrie, ministrul de externe taiwanez Joseph Wu a efectuat o vizită în Europa, ceea ce a nemulţumit Beijingul, care a avertizat ţările vizitate că astfel ele îşi subminează relaţiile cu China.

De teama unor măsuri de represalii din partea Beijingului, majoritatea ţărilor ezită să primească miniştri taiwanezi sau să trimită oficialităţi de rang înalt în Taiwan.

Parlamentul European a adoptat luna trecută o rezoluţie neconstrângătoare privind adâncirea relaţiilor cu Taipeiul, în perspectiva unor paşi precum semnarea unui acord de investiţii.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.