.

Parlamentul European a votat renunțarea la trecerea la ora de vară, din 2021

Distribuie prietenilor tai!

Membrii Parlamentului European au votat renunțarea la schimbările sezoniere ale orei în țările Uniunii Europene, din 2021. Propunerea a fost votată de 410 eurodeputați, 51 s-au abținut iar 102 au votat contra. Statele membre UE vor renunţa la practica de a-şi schimba ora de două ori pe an şi vor decide fiecare dacă doresc să rămână la ora de iarnă sau să menţină ora de vară pe tot parcursul anului.

Potrivit proiectului de rezoluţie, statele europene care decid să menţină definitiv ora de vară vor realiza ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. În schimb, statele care doresc să rămână la ora de iarnă îşi vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.
Țările membre ale Uniunii Europene trebuie să anunțe Comisia Europeană asupra alegerii lor înainte de aplicarea măsurii până în aprilie 2020, iar apoi să se coordoneze cu executivul comunitar pentru ca deciziile individuale luate să nu afecteze funcţionarea pieţei unice.
Coordonarea înseamnă ca toate părţile să-şi depăşească problemele în domenii precum orarul zborurilor şi al altor mijloace de transport. Dacă vor fi semnalate probleme de către Comisia Europeană, aceasta poate dispune o întârziere a aplicării măsurii de 12 luni.

Interesant:   Presedinta Comisiei Europene cere, din nou, primirea Romaniei si a Bulgariei in Schengen. Ne ajuta la ceva aceasta declaratie?

În 2018, Comisia Europeană a propus abolirea schimbării sezoniere a orei după un sondaj la nivelul Uniunii Europene. Din 4,6 milioane de răspunsuri, 84% au fost în favoarea renunţării la schimbările orare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.