.

Parlamentul European a votat interzicerea produselor de plastic de unică folosință

Distribuie prietenilor tai!

Parlamentul European a votat cu majoritate covârșitoare interzicerea a 10 produse din plastic de unică folosință. Măsura va intra în vigoare din 2021 și prevede ca producătorii echipamentelor de pescuit să suporte costurile colectării năvoadelor pierdute în ape.

Parlamentarii europeni au votat interzicerea a 10 celor mai des întâlnite obiecte de unică folosință fabricate din plastic. Printre acestea se află tacâmuri de unică folosință (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare de amestecat băuturile), farfurii, paie, bețișoare de urechi, bețișoare pentru baloane, produse și recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat.

Membrii UE trebuie să introducă măsuri pentru a reduce utilizarea recipientelor din plastic precum caserole și pahare pentru băuturi fierbinți.  Iar până în 2025 sticlele din plastic ar trebui să conțină 25% plastic reciclat, iar până în 2029, 90% dintre acestea ar trebui să fie reciclate.

De asemenea, șervețelele umede, cele pentru bebeluși, filtrele de țigări și cănile vor trebui să fie etichetate corespunzător dacă conțin plastic.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.