.

Papa sugerează că preoții pot scăpa de celibat

Distribuie prietenilor tai!

Papa Francisc îşi poate imagina în principiu abolirea celibatului pentru preoţi, după cum a afirmat într-un interviu pentru site-ul argentinian de ştiri Infobae.

”Nu există nicio contradicţie în faptul că un preot se poate căsători”, a spus şeful Vaticanului, amintind că în Biserica Catolică Orientală bărbaţii căsătoriţi pot fi preoţi, relatează DPA.

De ani de zile papei i s-a cerut în repetate rânduri de către diverse cercuri să ridice sau să relaxeze cerinţele de celibat pentru preoţi.

Abia vineri, delegaţii Adunării sinodale germane pentru reforma Bisericii Catolice au adoptat un text în care se cere o deschidere în ceea ce priveşte celibatul. Papei urmează să i se ceară să examineze viitorul celibatului obligatoriu.

Întrebat de Infobae dacă celibatul ar putea fi reconsiderat, Francisc a răspuns că da. Celibatul în Biserica occidentală este “o interdicţie temporară… Nu este veşnică, precum hirotonirea în preoţie”, a adăugat el.

Interesant:   Cîțu, Voiculescu și Mihăilă, cercetati de DNA pentru cumpararea unei cantitati nejustificate de vaccin anti-COVID

Şi cum celibatul este o disciplină, poate fi deci reconsiderat, a spus Francisc. Cu toate acestea, el se îndoieşte că mai mulţi bărbaţi ar prefera preoţia dacă li s-ar permite să fie căsătoriţi în acelaşi timp, conform interviului acordat cu ocazia împlinirii a zece ani de pontificat, la 13 martie.

Potrivit presei, papa a declarat la jumătatea lunii februarie că doreşte să păstreze celibatul. Cu ajutorul unor “prietenii adevărate între preoţi” este posibil să se trăiască celibatul, a spus el.

Femeile sunt “principalul deşeu” în mare parte din lume, a afirmat sâmbătă papa Francisc, denunţând această situaţie pe care a numit-o un “flagel”, transmite agenţia de presă ANSA.

“Demnitatea şi drepturile fundamentale ale fiecărei persoane trebuie respectate: educaţie, muncă, libertate de exprimare şi aşa mai departe. Acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor, deoarece ele sunt mai uşor supuse violenţei şi abuzului”, a spus papa Francisc.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.