.

Papa Francisc si-a semnat demisia, in alb, inca din 2013

Distribuie prietenilor tai!

Suveranul Pontif a dezvaluit ca, dupa ce a fost ales Papa, in 2013, si-a semnat demisia in alb, in caz ca ar fi nevoit sa renunte la scaunul papal din motive de sanatate, care l-ar impiedica sa-si indeplineasca indatoririle.

Papa Francisc a implinit 86 de ani pe 17 decembrie si pare ca are o sanatate buna, cu exceptia problemelor de la picioare si sold, din cauza carora nu se poate misca asa cum trebuie. Sfantul Parinte a precizat, intr-un interviu, ca scrisoarea de demisie a fost trimisa secretarului de stat al Vaticanului, de la acea vreme, Cardinalul Tarcisio Bertone.

Suveranul Pontif a spus, in repetate randuri, ca va demisiona in cazul in care sanatatea nu-i va permite sa conduca biserica romano-catolica, din care fac parte 1,3 miliarde credinciosi, la nivel mondial.

Intrebat daca e de parere ca ar trebui instituita o regula oficiala, prin care papii sa renunte la scaunul pontifical, daca au probleme de sanatate, Francisc a raspuns : “Eu deja mi-am semnat demisia. Era secretar de stat Tarcisio Bertone. Am semnat-o si i-am spus ‘daca apar probleme de sanatate sau altceva, uite demisia mea’” – a spus Suveranul Pontif.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Este pentru prima oara cand se Papa spune public ca ar exista o demisie in alb. El a afirmat ca nu stie unde a ajuns documentul, dupa plecarea Cardinalului Bertone. De asemenea, Papa Francisc e de parere ca si Papa Paul al VI-lea si Papa Pius al XII-lea au semnat scrisori similare de demisie in alb. Ambii insa au murit in timp ce erau pe tronul pontifical.

Francisc a respins mereu informatiile de presa ca demisia sa ar fi iminenta, dar a precizat mereu ca, in cazul in care sanatatea nu-i va mai permite sa-si indeplineasca atributiile, va demisiona.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.