.

Video – Papa Francisc le-a transmis un mesaj românilor

Distribuie prietenilor tai!

Papa Francisc le-a transmis un mesaj românilor, cu trei zile înainte de sosirea sa la București. Suveranul Pontif a spus în mesajul transmis în exclusivitate de TVR că vine între români pentru a “merge împreună”.

“Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învăţăm, să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi”, a declarat Papa. De asemenea, șeful Bisericii Catolice a ținut să le mulțumească autorităților de la București pentru primirea sa.

“Dragi fraţi şi surori din România. Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va aduce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi doresc încă de pe acum să vă adresez tuturor salutul meu cel mai cordial. Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate şi le mulţumesc preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu patriarhul şi cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu păstorii şi credincioşii catolici”, afirmă Papa Francisc.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Vizita de stat, pentru că Papa are și titulatura de președinte al statului Vatican, pastorală şi ecumenică a Papei Francisc din România are loc în perioada 31 mai – 2 iunie. Papa se va afla la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Pe 31 mai, Suveranul Pontif se va afla la Bucureşti  iar pe 1 iunie se va deplasa la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi  iar pe 2 iunie va fi la Blaj. Papa Francisc este al doilea șef al Bisericii Catolice care vine în România, după Papa Ioan Paul al II-lea, care a efectuat o vizită istorică la Bucureşti în mai 1999.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.