.

Papa Francisc a ajuns în România

Distribuie prietenilor tai!

Suveranul Pontif, Papa Francisc, a ajuns în România și a fost întâmpinat pe aeroportul Henri Coandă de președintele Klaus Iohannis și de soția acestuia, Carmen Iohannis. Papa Francisc, aflat la prima sa vizită în România, a fost aclamat de zeci de oameni veniți să îl salute, care au fluturat steaguri ale Vaticanului și României. De asemenea, o gardă militară i-a prezentat onorul Suveranului Pontif, care are și titlul de președinte al Vaticanului.

Papa este însoţit de cardinalii Pietro Parolin – secretar de stat, Kurt Koch – preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregaţiei pentru cauza Sfinţilor, Leonardo Sandri – prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.
De asemenea, Papa Francisc a mai fost întâmpinat de Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, şi de membri ai Conferinţei Episcopilor din România, în frunte cu Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti.
Din partea Bisericii Ortodoxe la ceremonie a participat Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.
Suveranul Pontif a primit un buchet de flori albe și galbene, culorile Vaticanului, de la doi copii, Diana şi Octavian Vişa, strănepoţii lui Augustin Vişa (1904 – 1989), teolog greco-catolic, deţinut politic în închisorile antonesciene şi comuniste, avocat doctor în drept, înalt funcţionar la CEC, membru al Partidului Naţional Ţărănesc din 1927 şi preşedinte al Tineretului intelectual naţional-ţărănesc din 1936.
De la aeroport, Papa se deplasează către Palatul Cotroceni, unde va avea loc, pe Platoul Marinescu, ceremonia oficială de primire.

Interesant:   Zi neagra pentru Romania: un mort si 58 de raniti in explozia GPL de la Crevedia
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.