.

Pandemia nu i-a linistit pe traficantii de droguri

Distribuie prietenilor tai!

Un raport al Observatorului European pentru Droguri si Toxicomanie (EMCDDA) arata ca activitatea gruparilor de crima organizata nu a fost afectata de COVID-19 si de restrictiile de circulatie impuse de pandemie.

Dupa carantinarea Europei, in martie, in lipsa curselor aeriene obisnuite, traficantii de droguri au reusit sa-si vada nestigheriti de afaceri, recurgand la alte mijloace, in special la transportul de marfuri. In containerele de marfuri, traficantii si oamenii lor au reusit sa ascunda cantitati importante de narcotice. In plus, au profitat de relaxarea controalelor, cauzata de faptul ca, in mai toate tarile, oamenii legi au fost angrenati in combaterea pandemiei. Nu doar ca au vandut nestingheriti, in continuare, dar si laboratoarele unde fabrica droguri sintetice au functionat ca de obicei, Olanda si Belgia fiind tarile unde au fost descoperite cele mai multe laboratoare clandestine. De asemenea, raportul EMCDDA arata ca productia interna de canabis nu a suferit perturbari, iar prin frontierele dintre tarile Uniunii Europene au trecut cantitati destul de mari de droguri. S-a constatat insa ca, din cauza restrictiilor impuse de pandemie, au avut loc mai multe acte de violenta intre distribuitorii si furnizorii de talie medie.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

A crescut comertul online

Printre schimbarile majore observate pe piata drogurilor, raportul releva o crestere a tranzactiilor online, mai ales prin asa-numitul “internet negru”, dar si prin internetul obisnuit, in special prin retelele de socializare criptate. Platile s-au facut prin conturi bancare obisnuite, dar si prin metodele alternative de plata online.

Tot mai multa cocaina in Europa

La nivelul Uniunii Europene se inregistreaza capturi record de cocaina in ultimii 2 ani. Belgia, Spania si Olana sunt tarile in care se importa cel mai mult cocaina. Acest drog a aparut si pe piete europene unde, in alti ani, nu era asa de intalnit.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.