.

OUG13 revine in prim-plan si poate fi adoptata in mai putin de doua luni!

Distribuie prietenilor tai!

Cunoscuta Ordonanta de Urgenta 13, data in noaptea de 31 ianuarie 2017, ordonanta ce a scos in strada sute de mii de oameni, ar putea sa ajunga din nou in atentia publicului, ar putea sa fie adoptata in mai putin de doua luni. De mentionat ca dupa cele mai mari proteste de strada de dupa decembrie ’89, cele impotriva OUG 13, s-a ajuns la abrogarea Ordonantei 13 printr-o alta ordonanta: OUG 14; dar si la demisia lui Florin Iordache, acesta fiind pe atunci ministrul al Justitiei in cabinetul Grindeanu.

Curtea Constitutionala ar urma sa dezbata pentru prima data exceptia de neconstitutionalitate a Ordonantei nr. 14/2017, spre finele lunii martie, mai exact in 28  martie. Ordonanta ce a scos in strada sute de mii de oameni era cunoscuta in special datorita faptului ca la abuzul in serviciu a fost impus un prag de peste 40.000 euro, insa pe langa acest controversat articol, in Ordonanta s-ar fi gasit mai multe articole ce ar fi putut “favoriza infractorul”.

Chiar daca aceasta a ajuns la Monitorul Oficial in aceeasi noapte in care a fost adoptata, i-a fost impus un termen de 10 zile pana la intrarea in vigoare, iar datorita protestelor, Ordonanta a fost abrogata cu 4 zile inainte de a intra in vigoare, aceasta fiind abrogata printr-o alta Ordonanta de Urgenta, despre care am mentionat si mai sus, respectiv OUG14.

OUG14 a fost contestata de foarte multi oameni cu influenta, acestia cerand sesizarea Curtii Constitutionale si iata ca la 2 ani dupa ce OUG13 iesise din prim-plan, aceasta reapare in atentia publicului.

Pe 28 martie 2019 CCR are primul termen pentru a judecat exceptia de neconstitutionalitate a OUG14, acestea fiind invocate de oameni cunoscuti precum Traian Oprea (sef Hidroelectrica), Ion Alexandru, Irinel Cocuz, Jan Bara si Chivu Aurel. Conform surselor, sunt sanse destul de mari ca CCR sa declare OUG14 drept neconstitutionala, iar drept argumente acestia ar putea aduce in discutie ca procedura de abrogare a unei Ordonante cu ajutorul altei Ordonante ar fi una nelegala, neconstitutionala.

Astfel ca odata judecata OUG14 si declarata neconstitutionala, celebra OUG13 ar reaparea in spatiul public, fiind probabil ca aceasta sa fie “reactivata” chiar de CCR, intrand automat in vigoare, deoarece nu ar mai exista un act care s-o abroge.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.