.

etoro

OUG pe legile justitiei adoptata azi de catre Guvernul Romaniei

OUG pe legile justitiei
Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

In urma sedintei de guvern de astazi au fost adoptate doua ordonante de urgenta in domeniul justitiei. O ordonanta se refera la infiintarea Parchetului European, iar cealalta aduce modificari mult discutatelor legi ale justitiei.

O modificare de o mare importanta este aceea ca acum pot candida la functia de procuror general, sef al DIICOT sau al DNA nu doar procurori, ci si judecatori. Aceleasi preverderi se aplica si pentru posturile de adjuncti al sefilor acestor institutii. Interimatul pentru aceste functii nu poate fi mai mare de 45 de zile, iar avizul necesar numirii nu va mai fi emis de sectia pentru procurori, ci de plenul CSM. O alta modificare importanta este aceea ca procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, nu mai are posibilitatea sa infirme actele de urmarire penala emise de procurorii din sectia speciala pentru cercetarea magistratilor in cazul in care acesta le considera fie nelegale, fie netemeinice.

Interesant:   Liviu Dragnea a ieșit din pușcărie și pozează în martir

Momentan de la Bruxelles a venit o singura reactie, din partea prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, chiar daca in ultima perioada de timp Romania a fost tina criticilor datorita modificarilor aduse legislatiei penale.

La o conferinta de presa, Frans Timmermans a declarat ca nu a avut cunostinta de faptul ca guvernul urmeaza sa opereze aceste modificari, asa canu a facut comentarii referitoate la continutul OUG adoptate azi.

Timmermans a mai declarat ca nu stie despre existenta scrisorii din partea deputatului german Gunther Krichbaum in care se cere activarea articolului 7 impotriva Romaniei, la fel ca si in cazul Poloniei. Acesta a apreciat ca in ceea ce priveste tara noastra MCV-ul este un instrument bun de dialog, chiar daca ultimul raport nu a fost tocmai favorabil.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.