.

Otrava intr-o sticla de apa: s-a aflat cum a fost otravit liderul opozitiei ruse

Distribuie prietenilor tai!

Navalnîi a fost otravit la hotel, si nu la cafeneaua din aeroport cum se credea initial. In camera din hotelul din Tomsk, Siberia, unde a stat, au fost gasite urme de Noviciok, un agent extrem de toxic.

Imediat dupa ce i s-a facut rau in avion, in drum spre Moscova, echipa opozantului rus a intrat in camera de hotel in care a stat si a strans tot ce putea fi considerat proba. Au fost trimise la analiza, in Germania, mai multe obiecte, intre care si sticle de apa minerala, goale. Pe una dintre sticle au fost gasite urme de Noviciok, agentul neuro toxic, extrem de periculos, cu care au mai fost otravite si alte personaje incomode pentru regimul de la Kremlin.

Navalnîi e in spital in Germania, unde a fost transferat a doua zi dupa ce i s-a facut rau si a lesinat in avionul in care calatorea din Siberia spre Moscova. A fost in coma zile in sir, dar acum se simte mai bine. Medicii germani spun ca la analizele toxicologice s-a dovedit ca a fost otravit cu Noviciok. Iar acum au venit si rezultatele de la analizarea obiectelor din camera lui de hotel si concluzia e aceeasi.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

“Rusia trebuie sa dea socoteala”

Marile cancelarii ale lumii cer Rusiei socoteala pentru ceea ce a patit liderul opozitiei, considerat cel mai rival al presedintelui Vladimir Putin. Intr-o conferinta de presa comuna, atat secretarul de stat american, Mike Pompeo, cat si ministrul britanic de externe, Dominic Raab, au spus, apasat, ca Rusia trebuie sa dea explicatii. Mike Pompeo :  “Condamnam otravirea confirmata a lui Aleksei Navalnai. Este intolerabila folosirea armelor chimice.”

Dominic Raab : Guvernul rus are datoria de a explica ce I s-a intamplat domnului Navalnîi, printr-o ancheta transparenta si cuprinzatoare”.

Rusia neaga vehement ca are vreun amestec in acest incident si cere Germaniei rezultatele de laborator si toate celelalte dovezi legate de otravirea liderului opozitiei ruse.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.