.

Ori se vaccineaza, ori nu mai intra pe teren: Italia obliga sportivii sa se vaccineze anti-COVID

Distribuie prietenilor tai!

Sportivii care refuza sa se vaccineze impotriva COVID-19  nu vor mai putea sa participe la competitii in acest sezon – a anuntat ministerul Italian al Sanatatii. Masura afecteaza in special fotbalul si  competitiile europene: Liga Campionilor, Europa League, Europa Conference League, darsşi play-off-urile pentru Cupa Mondiala, din martie 2022.

“Sportivii nevaccinati nu vor avea voie sa mai joace in acest sezon. Pandemia e intr-o evolutie dinamica si nu ne putem permite sa irosim toate sacrificiile pe care le-am facut in ultimii doi ani. Sa nu uitam ca 8 din 10 paturi de la terapie intensiva sunt ocupate de nevaccinati” – a declarat ministrul italian al Sanatatii. Noile restrictii din sport intra in vigoare pe 2 ianuarie. In Serie A aproape 98 la suta dintre jucatori sunt vaccinati.

Nu se stie deocamdata daca echipele straine vor putea sa joace pe teritoriul italian fara certificatul COVID, care sA ateste vaccinarea sau trecerea prin boala. Presa italiana scrie ca rata de vaccinare a fotbalistilor din celelalte campionate europene este mai mica decat cea din Italia. De asemenea, ministerul Sanatatii din Italia atrage atentia ca spectatorii nu se comporta mereu responsabil si ca foarte multi suporteri vin la meci fara masca. Unele tari au inchis stadioanele si meciurile se joaca fara public, insa in Italia acestea sunt deschise, cu conditia sa fie ocupate doar 50 la suta din locuri.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.