.

Organizatorii turneului de la Wimbledon critica decizia de a nu acorda puncte la turneul de Mare Slem

Distribuie prietenilor tai!

ATP, organizatia care gestioneaza circuitul profesionist masculin de tenis, si WTA, care gestioneaza circuitul feminin, au anuntat ca nu vor acorda puncte la editia 2022 de la Wimbledon daca turneul londonez de Mare Şlem va mentine excluderea jucatorilor din Rusia si din Belarus, din cauza razboiului din Ucraina.

Decizia a fost primita cu critici aspre de organizatorii de la Wimbledon, All England Lawn Tennis Club. Ei spun ca e o masura “disproporţionata”. ATP si WTA anuntasera, la doar cateva minute distanta una de cealalta, ca, daca situatia nu se schimba, punctele ATP si WTA nu vor fi acordate la Wimbledon, editia 2022. Atat ATP, cat si WTA afirma ca a fost o decizie dificila, luata cu un urias regret. WTA considera ca sportivii individuali care participa la un sport individual nu ar trebui sa fie penalizati sau impiedicati sa concureze doar pentru ca apartin unei tari sau din cauza deciziilor luate de guvernele tarilor lor.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

Pe 20 aprilie, jucatorii rusi si belarusi au fost exclusi de la editia 2022 a turneului de la Wimbledon, ca raspuns la invadarea Ucrainei, au anuntat organizatorii competitiei din capitala Marii Britanii. Acestia au motivat decizia excluderii jucatorilor rusi si belarusi prin faptul ca “in circumstantele unei agresiuni militare nejustificate si fara precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus sa obtina beneficii din participarea jucatorilor rusi sau belarusi” – a precizat All England Lawn Tennis Club.

Turneul de la Wimbledon este programat in perioada 27 iunie – 10 iulie.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.