Organizatia Mondiala a Sanatatii nu e de acord cu pasaportul de vaccinare

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comitetul de experti OMS, reunit in sedinta de urgenta, la Geneva, afirma ca lipsa datelor suficiente privind siguranta vaccinului e o bariera in asigurarea accesului echitabil si rapid la serul de imunizare si s-a pronuntat impotriva pasapoartelor de vaccinare. Deocamdata.

Expertii OMS recomanda tarilor sa nu ceara dovada de vaccinare de la cei ce vin din strainatate, ci sa aplice masuri coordonate pentru calatorii in siguranta. “Nu inseamna ca nu ar fi o idee buna in viitor. Dar acum nu avem dovezi esentiale ca persoanele vaccinate transmit sau nu boala” – a declarat dr. Mike Ryan, seful programului de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Potrivit Universitatii John Hopkins, din Statele Unite, numarul celor morti de COVID, de la inceputul pandemiei, a depasit astazi 2 milioane, la nivel global.

Dezbateri la nivelul Uniunii Europene

Grecia este tara europeana care insista cel mai mult pe asa-numitele pasapoarte de vaccinare. Guvernul de la Atena spera ca, prin aceste pasapoarte, oamenii vor reincepe sa calatoreasca, iar turismul din Grecia, grav afectat de pandemie, va incepe sa-si revina. Premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, a trimis o scrisoare Comisiei Europene, in care propune ca pasaportul de vaccinare sa devina un instrument la nivel european. Comisia Europeana precizeaza ca, medical vorbind, e corect sa existe un document care sa certifice vaccinarea, in general, nu doar vaccinarea COVID. Insa conditionarea calatoriilor de un asemenea document e o problema juridica si politica.

Interesant:   Grecia si Israel dau tonul privilegiilor pentru vaccinati

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.