.

Ordonanta militara nr.9 da drumul la exportul de cereale

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul de interne, Marcel Vela, a prezentat joi seara Ordonanta Militara nr.9, al carei principal punct este eliminarea interdictiei care viza exporturile de cereale. De asemenea, seful internelor a clarificat problema carantinei pentru cei veniti din zonele rosii: vor sta in carantina institutionalizata, si nu acasa, asa cum preciza nu mai departe de ieri un Ordin al Ministrului Sanatatii.

Un alt punct important este prelungirea, cu 14 zile, a suspendarii zborurilor dinspre si catre Romania din: Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franta si Germania.

Seful internelor a facut apel atat la administratorii pietelor, cat si la clienti sa respecte distanta si sa evite aglomeratia. Noua ordonanta clarifica regimul pietelor: acestea raman deschise. „(1) Pe perioada starii de urgenta pietele agroalimentare raman deschise, cu obligatia administratorilor de a organiza activitatile in baza actelor normative incidente, prin adoptarea de masuri de protectie impotriva raspandirii COVID-19, care sa se refere cel putin la purtarea de manusi si masti, precum si la pastrarea distantei sociale, atat la intrarea in piata, cat si in interiorul acesteia.”

Se reiau exporturile de cereale

La o saptamana dupa ce le-a interzis, guvernul s-a razgandit in privinta exporturilor de cereale. Acestea vor fi reluate pentru ca, sustine ministrul de interne, rezerva de stat a fost completata.

Interesant:   Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

Balbele privind carantina

Marcel Vela a clarificat informatia care a pus pe jar o Romanie intreaga. Ieri, prin Ordin al Ministrul Sanatatii, romanii care urmau sa vina de sarbatori in tara intrau in carantina acasa, pe baza unei declaratii pe proprie raspundere, si nu in locurile special amenajate de autoritati. Acest ordin a starnit nenumarate critici, tinand cont ca relaxarea conditiilor de carantina este o iresponsabilitate in aceasta perioada cand este asteptat varful epidemiei. Vela a afirmat ca a fost vorba de o neintelegere si ca eventuala carantina acasa ar fi aplicabila doar daca nu mai sunt locuri in spatiile special amenajate. Dar, spunea ministrul de interne, avem acum 13.254 de locuri de carantina, deci nu se pune problema ca cei veniti din zonele rosii sa fie lasati sa mearga acasa.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.