.

Orban promite marirea alocatiilor, dar in etape

Distribuie prietenilor tai!

Premierul Ludovic Orban a declarat la sediul PNL ca are in vedere un mecanism de majorare a alocatiilor in mai multe etape, in functie de situatia economica.

“Ce pot sa va spun sigur e ca vom creste alocatiile. Chiar ne-am gandit la un mecanism de crestere a alocatiilor care sa permita o crestere in mai multe etape, dar procentul efectiv de crestere a alocatiilor si ritmul de crestere depind de prognozele pe care le vom face” – a precizat seful guvernului. Orban insa s-a limitat la declaratii vagi, refuzand sa spuna cu cat se vor mari alocatiile in prima etapa sau cand ar putea avea loc majorarea. Si in privinta majorarii pensiilor, premierul Orban spune ca sigur vor creste pensiile, dar trebuie vazut in ce masura economia va suporta aceasta majorare.

“Ambele masuri genereaza cheltuieli suplimentare. Analizam masurile coordonat pentru ca ele genereaza cheltuieli si trebuie sa tinem cont atunci cand luam o masura si de cealala masura” – a declarat Ludovic Orban. El spunea recent ca nu sunt bani pentru dublarea alocatiilor, dar guvernul are in vedere cresterea lor constanta. Guvernul sustine ca, din cauza pandemiei COVID, au aparut cheltuieli neprevazute.

Interesant:   Geoana, acuzat de plagiat

CCR vrea dublarea alocatiilor de la 1 august

La presiunile PSD, ALDE si UDMR, Parlamentul a votat o lege care obliga executivul sa dubleze alocatiile. Curtea Constitutionala a decis ca guvernul e obligat sa dubleze alocatiile de la 1 august si ca legea trecuta prin Parlament in acest sens este valida si trebuie aplicata. Guvernul o atacase la Curtea Constitutionala, invocand ca nu exista surse de finantare.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.