.

Operatiune DNA la ministerul Finanțelor: in vizor, Purice Ioan Cristian, secretar general adjunct

Distribuie prietenilor tai!

Directia Nationala Anticoruptie a demarat o ampla actiune la ministerul Finantelor, perchezitiile fiind legate de un dosar de achizitii publice. Biroului secretarului general adjunct, Purice Ioan Cristian, a fost sigilat.

Purice, care e din Bihor, a fost pus in functie de UDMR, cand partidul era in coalitie. Ancheta DNA de la Finante nu are legatura cu activitatea ministerului, ci mai degrabă cu activitatea lui Purice de când era la Bihor. Deocamdata, Purice beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Daca se va constata ca e vinovat, va fi dat afara.

Ministerul de Finante precizeaza ca, in momentul in care va avea mai multe informatii, va dispune masuri imediate de izolare a situatiei si de inlaturare a oricarui risc de vulnerabilitate a activitatii institutiei.

“Ministerul de Finante isi reafirma angajamentul pentru transparenta, statul de drept si lupta impotriva coruptiei.  Va asiguram ca activitatea institutiei nu este afectata in niciun fel de aceasta situatie. In paralel, vom lua toate masurile interne necesare pentru a asigura ca aceasta situatie este gestionata in conformitate cu standardele etice si legale” – precizeaza institutia.

Interesant:   Oare acesta e postul vizat de Iohannis?

Purice este un prosper detinator de terenuri. In ultimii 2 ani ar fi achizitionat nu mai putin de 17 terenuri de mari dimensiuni. Inainte de a veni secretar general adjunct la ministerul de Finante, Purice a lucrat la ANAF Bihor.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.