.

Omul lui Putin a fost arestat după moartea a zeci de mineri

Distribuie prietenilor tai!

Mihail Fediaev, magnatul rus al cărbunelui cu o avere estimată la sute de milioane de euro, a fost arestat după accidentul care a avut loc în noiembrie la una dintre minele sale şi care s-a soldat cu 51 de morţi, au anunţat miercuri anchetatorii, informează AFP.

Patronul grupului SDS-Ugol, precum şi directorul său general Ghennadi Alekseev, directorul său tehnic Anton Iakutov şi inginerul-şef al minei Anatoli Lobanov au fost arestaţi şi sunt suspectaţi de încălcări ale normelor de securitate industrială şi de abuz de putere, a anunţat Comitetul de Anchetă rus.

“Anchetatorii intenţionează să ceară plasarea în detenţie provizorie a tuturor persoanelor arestate” a preciza aceeaşi sursă.

Chiar dacă accidentele industriale rămân curente în Rusia, este un lucru rar ca magnaţi bogaţi şi influenţi să fie urmăriţi penal sau arestaţi.

Fediaev, 59 de ani, este o personalitate de prim plan în regiunea Kemerovo din Siberia, unde sectorul minier constituie un motor al economiei. Omul de afaceri era clasat în 2019 pe locul 177 pe lista celor mai bogate personalităţi din Rusia, cu o avere estimată la 550 de milioane de dolari, potrivit magazinului specializat Forbes.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Fiul său, Pavel Fediaev, este un deputat al partidului pro-Kremlin, Rusia Unită.

Pe 25 noiembrie 2021, 51 de persoane, dintre care cinci membri ai echipajelor de salvare, au murit în mina de cărbune Listviajnaia ce aparţine SDS-Ugol. O explozie cauzată de un amestec între oxigen şi metan ar fi fost probabil la originea accidentului, care a avut loc într-un moment în care 285 de persoane se aflau în subteran.

Accidentele în minele din Rusia sunt legate adesea, ca pe vremea Uniunii Sovietice, de o atitudine laxă faţă de aplicarea normelor de securitate, de o proastă gestionare sau de echipamente vetuste ce datează din epoca sovietică.

Cel mai grav accident minier din ultimii ani s-a soldat cu 91 de morţi şi peste o sută de răniţi, în mai 2010, în mina Raspadskaia, tot în regiunea Kemerovo.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.