.

Oligarhii ar putea ramane fara averi: U.E. vrea sa inghete averile celor ce sustin regimul Putin

Distribuie prietenilor tai!

Occidentul transmite un avertisment elitei financiare din Rusia: ar putea ramane fara averi. Sanctiunile financiare decise de SUA, Canada si aliatii europeni includ formarea unui grup de lucru – task force – pentru a identifica si ingheta activele oligarhilor, oficialitatilor si companiilor sanctionate.

Acestea includ iahturi, avioane private, masini si apartamente de lux din Occident, care apartin miliardarilor rusi – au declarat oficiali americani, sub protectia anonimatului. De asemenea, se doreste limitarea vanzarii cetateniei straine – asa-numitele pasapoarte de aur – catre rusii sanctionati. Aproape toti oligarhii rusi au cel putin 3 pasapoarte, adica 3 cetatenii, asa ca pot scapa de sanctiunile occidentale. Oligarhii isi tin activele in structuri complexe de proprietate, ceea ce inseamna ca ar dura luni de zile sau mai mult pana ce grupul de lucru le-ar putea identifica si confisca. Oligarhii ar putea ramane fara echipe de  sport, fara super hyachturi si avioane private si nu-si vor mai putea parca avertile pe piata imobilaira din Londra si New York. Decizia face parte din pachetul de sanctiuni menit sa izoleze economia Rusiei si sistemul saju financiar, dupa ce sanctiunile initiale nu au reusit sa-l convinga pe presedintele Vladimir Putin sa renunte la invadarea Ucrainei. Americanii si europenii afirma ca grupul de lucru se va ocupa de aplicarea sanctiunilor impotriva elitelor Rusiei si va tine legatura cu alte tari pentru a detecta si perturba miscarea de active obtinute ilicit, astfel incat aceste persoane sa nu si poata ascunde averile in diverse jurisdictii din lume. Sunt deja semne ca oligarhii au inceput sa ia masuri. Roman Abramovici, proprietarul clubului englez de fotbal Chelsea, a cedat controlul si administratia clubului catre fundatiile sale de caritate.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.