.

Olaf Scholz : dintr-un politician fara sansa, a ajuns la conducerea celei mai mari economii europene

Distribuie prietenilor tai!

Era Angela Merkel s-a incheiat oficial. Olaf Scholz, politician social-democrat, a preluat postul de cancelar federal al Germaniei.

Nimeni nu se asteapta la schimbari majore in privinta Germaniei, tinand cont ca, desi e din alta familie politica, Scholz se declara continuator al politicilor – interne si externe – duse de Angela Merkel.

Scholz a fost votat de parlament si a depus juramantul

In cadrul ceremoniei de la Budestag (parlamentul federal german), marea vedeta a ramas tot Angela Merkel. Ea fost aplaudata minute in sir de parlamantari, inaintea votului pentru investirea lui Scholz. Acesta a obtinut 395 de voturi din cele 707 exprimate.

Un politician lipsit de carisma

Scholz are 63 de ani si este din tinerete membru foarte activ al Partidului Social-Democrat. A inceput de jos si, datorita ambitiei si calmului sau, a reusit sa urce in ierarhia politica. A fost primar, parlamentar, ministru de finante in ultimul cabinet condus de Angela Merkel. A avut multe esecuri; nefiind simpatizat de membrii de rand ai partidului social-democrat, tentativele lui de a ajunge in fruntea partidului au esuat. Pana acum un an, cand, in sfarsit a fost ales, dar pentru postul de cancelar nu ii dadea nimeni prea multe sanse. Scholz este un tip pragmatic, foarte calm si foarte destoinic. A fost poreclit “scholzomat” pentru ca se exprima repetitiv si foarte tehnic.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Prioritatile coalitiei semafor

Coalitia care a preluat guvernarea in Germania e numita “semafor”, asta pentru ca sunt trei partide componente: social-democratii, liberalii si verzii. Noua conducere promite cea mai mare reforma industriala din Germania ultimelor decenii, ajustarea veniturilor in favoarea celor care castiga mai putin si alte reforme sociale. Dar cea mai mare provocare este gestionarea crizei COVID. In Germania, desi numarul vaccinatilor e mare, s-a inregistrat o explozie de cazuri noi. Cea mai controversata prevedere din noul pachet anti-corona, care va fi votat in cateva zile de parlamentul federal, este vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.