.

Oamenii străzii din Berlin trebuie să prezinte certificatul verde pentru a dormi la metrou

Distribuie prietenilor tai!

Situație ieșită din comun, în plină pandemie și în plină iarnă, în capitala Germaniei. Oamenii fără adăpost din Berlin trebuie să respecte la rândul lor restricţiile anti-COVID-19 impuse în domeniul transportului public pentru a putea dormi în gurile de metrou din capitala germană, au informat vineri mai multe companii mass-media locale, citate de EFE.

În cazul în care persoanele fără adăpost nu deţin un statut 3G (sigla în germană de la “geimpft”, “genesen” şi “getestet”, însemnând “vaccinat”, “trecut prin bolă”, respectiv “testat negativ”), angajaţii transportului public din Berlin (BVG) vor putea să le expulzeze de pe peroane.

Ştirea intervine după ce miercuri au fost extinse restricţiile care împiedică accesul în capitală şi în împrejurimi la mijloacele de transport public, inclusiv pe peroane, pentru berlinezii care nu deţin un certificat verde.

Această extindere a restricţiilor a generat critici la adresa guvernului oraşului-land Berlin, după ce temperaturile au scăzut la valori de aproape zero grade Celsius în timpul zilei şi în condiţiile în care reţeaua subterană a metroului berlinez era principalul refugiu pentru oamenii fără adăpost.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

“Suntem conştienţi că situaţia celor fără un acoperiş este deosebit de grea în pandemie”, a declarat vineri senatoarea Elke Breitenbach pentru cotidianul Tageszeitung.

Totuşi, a precizat senatoarea, trebuie să respectăm legea de protecţie împotriva infecţiilor, iar cei fără adăpost pot efectua teste gratuite la centrele disponibile din Berlin și împrejurimi.

De asemenea, a precizat aceeaşi senatoare, guvernul de la Berlin promovează o amplă campanie de vaccinare pentru persoanele fără adăpost, fie în cabinetele medicale, fie la centrele de vaccinare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.