.

Oamenii cu bani vor controla scena politica in Bulgaria

Distribuie prietenilor tai!

Bulgaria a dat unda verde finantarii nelimitate a partidelor politice din resurse private, in pofida riscurilor legate de conflictele de interese si de legaturi dubioase intre politicieni si oamenii de afaceri

Odata cu finantarea nelimitata a formatiunilor politice din resurse private, parlamentul bulgar a aprobat si reducerea drastica a  fondurilor publice destinate partidelor politice, desi mai sunt doar cateva luni pana la alegerile municipale. Potrivit noii legi, pentru fiecare vot obtinut la precedentul scrutin legislativ, un partid va primi de acum inainte o leva, comparativ cu 11 leva (5,50 euro), cat era finantarea pana acum. Donatiile de la privati erau plafonate la 5.000 de euro, iar companiile nu aveau dreptul sa sponsorizeze partide. Conform deciziei parlamentului de la Sofia, nu mai exista niciun plafon pentru donatiile facute politicienilor de persoane juridice si particulari.

Noua lege e exact pe dos fata de modelul european

In tarile Uniunii Europene, legislatia legata de finantarea partidelor politice este destul de restrictiva. Tocmai pentru a evita dependenta politicului de interese private, statul acorda resurse financiare partidelor, iar sponsorizarile pe care le pot primi de la firme si persoane fizice sunt plafonate.

Interesant:   Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, îngrijorată de situația din Ucraina

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.