.

O sută de polițiști locali din sectorul 6 au picat la examenul scris

Distribuie prietenilor tai!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că, în urma concursului, o sută de poliţişti locali ”vor merge către alte orizonturi”, în timp ce 300 urmează să beneficieze de formare profesională.

Într-o postare pe Facebook, edilul precizează ca a iniţiat un proces de reformă astfel încât în Poliţia Locală să lucreze doar cei care se implică în comunitate şi care pot face faţă muncii pe care trebuie să o desfăşoare.

“În această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi cca. 100 de poliţişti locali din cca. 400. Astfel, cca. 300 de poliţişti locali rămân şi vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetăţeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii şi înţelegerea rolului pe care îl au în comunitate. De asemenea, vor avea proceduri noi (lărgirea competenţelor poliţiei de proximitate şi supra-specializarea componentei de inspecţie), obiective clare şi indicatori de performanţă”, scrie Ciucu pe Facebook.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

În a treia etapă a procesului de reformă, ar urma să fie angajaţi debutanţi, dacă va fi mai nevoie, iar în a patra etapă va fi îmbunătăţit procesul de supraveghere prin instalarea a 3.000 de camere video, deoarece în sector “sunt probleme cu vandalismul”.

Primarul menţionează că a luat decizia în urma “unui val uriaş de plângeri” din partea cetăţenilor.

Totodată, declară că a avut patru rânduri de negocieri cu sindicatele poliţiştilor, “retrograde şi antireformiste”, şi că acestea au demarat acţiuni “de blocare” în instanţă a procesului de reformă. Primarul le reproşează sindicatelor şi că au împrăştiat “fel şi fel de zvonuri mincinoase”.

Potrivit acestuia, consilierii locali din opoziţie, “cot la cot” cu funcţionari din Poliţia Locală, au “inventat fel şi fel de oprelişti procedurale şi birocratice”. Ciucă adaugă şi că ar primit “diverse telefoane” pentru a-i “salva” pe unii dintre cei examinaţi.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.