.

O luam de la inceput ? Tot mai multe tari impun restrictii COVID

Distribuie prietenilor tai!

Deocamdata, sunt vizati doar pasagerii care vin din China, insa si la inceputul pandemiei a fost la fel: teste pentru calatorii din China, iar apoi extinderea restrictiilor la toti pasagerii.

Franta, Spania si Italia sunt singurele tari din Uniunea Europeana care cer test negativ pasagerilor veniti din China. In loc de test, pasagerii pot prezenta dovada vaccinarii complete. Autoritatile medicale de la nivel european au anuntat saptamana trecuta ca, pentru moment, nu e nevoie de restrictii in privinta calatorilor din China. Expertii europeni au explicat ca variantele din China circula deja in Uniunea Europeana, iar europenii sunt vaccinati in proportie mare, in plus, multi au facut boala.

Insa miercuri, 4 ianuarie, are loc o noua sedinta a Agentiei Medicale a UE, iar expertii urmeaza sa reanalizeze situatia. Surse de la Bruxelles afirma ca in conditiile in care au trecut sarbatorilor, deci grosul de turisti chinezi deja a vizitat Uniunea Europeana, este posibil ca refuzul initial de a institui restrictii pan europene sa fie inlocuit cu o politica mai restrictiva.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Iata tarile care au impus restrictii pasagerilor din China :

SUA – calatorii veniti din China, cu varsta mai mare de 2 ani, vor trebui sa prezinte un rezultat COVID negativ, facut cu maximum 48 de ore inainte de plecarea din China,  Hong Kong ori Macao.

MAREA BRITANIE

Regatul va cere, incepand cu 5 ianuarie, ca toti pasagerii din China sa aiba test negativ la imbarcare.

FRANTA

Franta cere test negativ, facut cu 48 de ore inainte de imbarcare, sau dovada vaccinarii complete. De asemenea,  pe aeroporturile din Hexagon se vor face teste COVID si la sosire, aleatoriu. Franta doreste sa impuna si celorlalte tari europene sa ceara test pasagerilor veniti din China.

AUSTRALIA

Din 5 ianuarie, pasagerii care vin din China in Australia trebuie sa prezinte test COVID negativ.

INDIA

Guvernul indian cere test COVID negativ pasagerilor veniti din China, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud si Thailanda. Daca la sosire acesti pasageri prezinta simptome si ies pozitiv, la teste vor fi carantinati.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

 CANADA

Si canadienii cer test negativ, facut cu maximu 48 de ore inainte de imbarcarea dinspre China.

JAPONIA

La sosirea din China, pasagerii vor fi testati COVID. Cei depistati pozitiv vor fi carantinati sapte zile. De asemenea, guvernul de la Tokyo a cerut liniilor aeriene sa nu suplimenteze cursele spre China.

ITALIA

Italia testeaza toti pasagerii veniti din China. Se fac teste antigen, dar si analize de secventiere.  

SPANIA

Guvernul de la Madrid a decis sa ceara test COVID sau dovada vaccinarii tuturor calatorilor veniti din China.

MALAYSIA

Pe aeroporturile din Malaysia calatorilor veniti din China li se va lua febra. In plus, apa reziduala a avioanelor sosite din China va fi analizata pentru depistarea eventualelor urme de virus.

MAROC

Marocanii au luat cea mai radicala masura. Pur si simplu nu mai primesc niciun calator din China, incepand cu 3 ianuarie.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.