.

O femeia va arbitra un meci de Liga 1 – premiera in fotbalul francez

Distribuie prietenilor tai!

Pentru prima oara in istoria fotbalului francez, un meci de Liga 1 va fi arbitrat de o femeie Stéphanie Frappart, Madame l’arbitre, scrie presa franceza.

Stephanie Frappart va arbitra intalnirea de duminica dintre Amiens si Strasbourg, a anuntat Federatia Franceza de Fotbal.

In varsta de 35 de ani, Stephanie arbitreaza, din 2004, in Liga 2, unde e singura femeie arbitru. Aceasta adevarata pioniera se impune intr-o lume in care fluierul este exclusiv la barbati. O  face cu discretie, dar si cu fermitate – apreciaza comentatorii sportivi din Franta.

Bibiana Steinhaus, din Germania, este prima femeie din istoria fotbalului european, care a arbitrat un meci din principalele ligi de pe batranul continent. In septembrie 2017, Bibiana a fost arbitru in meciul de Bundesliga dintre Hertha Berlin si Werder Bremen.

Reactiile internautilor

Aceasta premiera din fotbalul francez a fost salutata, ca semn al eliminarii tabu-urilor privind anumite activitati pe care doar barbatii le-ar putea face. Insa, printre amatorii de fotbal care comenteaza pe retelele de socializare sunt si postari ironice, de genul “o sa ajungem ca la fotbal sa arbitreze roboti sau, de ce nu, pisici”.

Interesant:   Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.