.

O facultate japoneză, condamnată pentru sexism

A5.NemerKamal@ucoz.ro@augmentare mamara (2)
Distribuie prietenilor tai!

O facultate de medicină din Japonia ai cărei reprezentanţi au făcut ca examenul de admitere să fie mai dificil pentru femei a fost condamnată joi pentru discriminare sexistă şi va trebui să plătească despăgubiri pentru 13 dintre ele, informează AFP.

Universitatea Juntendo din Tokyo a anunţat în 2018 că a impus standarde mai înalte pentru femeile înscrise la examenul de admitere cu scopul “de a reduce ecartul faţă de studenţii de sex masculin”, argumentând că femeile deţin capacităţi de comunicare superioare şi dispun, deci, de un anumit avantaj în raport cu bărbaţii în timpul probelor orale.

Un purtător de cuvânt al Tribunalului de primă instanţă din Tokyo a declarat că Universitatea Juntendo a fost condamnată la plata unor despăgubiri în favoarea reclamantelor, iar presa locală a evocat suma totală de 8 milioane de yeni (59.000 de euro).

Universitatea niponă nu a dorit să comenteze aceste declaraţii.

Guvernul japonez a deschis o anchetă în urmă cu patru ani după ce o altă instituţie din domeniul educaţiei, Universitatea medicală din Tokyo, a recunoscut că a falsificat notele candidatelor de sex feminin, pentru ca procentul studentelor să rămână în jurul pragului de 30%.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Potrivit presei nipone, comitetul de selecţie acţiona astfel pe motiv că femeile, chiar dacă devin medici, îşi vor părăsi apoi posturile pentru a se căsători şi pentru a avea copii.

Ministerul Educaţiei din Japonia a explicat cu acea ocazie că a investigat concursurile de admitere organizate de 81 de şcoli publice şi private şi că a descoperit proceduri reprobabile în 10 dintre ele, inclusiv în patru unităţi de învăţământ care au comis discriminări faţă de candidatele de sex feminin.

Mai multe acţiuni în justiţie au fost demarate după publicarea raportului redactat de acest minister.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.