.

O directoare anti-Mafia a fost arestată pentru corupție

Distribuie prietenilor tai!

Directoarea unei şcoli din Palermo – şcoală al cărei nume este dedicat faimosului judecător Giovanni Falcone, asasinat de Mafia Cosa Nostra – care fusese premiată pentru angajamentul ei în lupta contra Mafiei, a fost arestată vineri pentru deturnare de fonduri şi corupţie, plus furt din alimentele şcolare, relatează agenţia EFE.

Daniela Lo Verde, care a primit ordinul “Cavalerul de Merit al Republicii Italiene” în urmă cu trei ani pentru activităţile sale desfăşurate împreună cu elevii din şcoala sa într-un cartier din Parlermo, se află în prezent în arest la domiciliu în urma unei investigaţii a Carabinerilor coordonată de Parchetul european (EPPO). Au fost de asemenea arestaţi directorul adjunct al şcolii şi o angajată a unei companii care comercializează calculatoare.

Investigaţia se referă la gestionarea unor fonduri europene alocate şcolii, dar pe care directoarea le-ar fi folosit pentru “interese cu caracter pur personal”, şi la “nerespectarea procedurilor de achiziţie şi furnizare a alimentelor destinate cantinei şcolii”, potrivit Parchetului european.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Ea şi adjunctul său ar fi falsificat cererile de ofertă pentru proiecte şcolare finanţate cu fonduri europene, “certificând în mod fals prezenţa elevilor în şcoală inclusiv în afara orelor de studiu sau pentru a justifica proiecte care de fapt nu au fost realizate niciodată ori au fost realizate parţial”.

Alte acuzaţii se referă la “încredinţarea permanentă, fără niciun fel de concurs de oferte, a furnizării de material tehnologic de la o singură companie”, plus însuşirea unor tablete electronice care erau destinate elevilor. Interceptările au relevat că directoarea şi-a însuşit inclusiv alimente destinate cantinei şcolare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.