.

O decizie previzibila: Nobelul pentru vaccinul COVID

Distribuie prietenilor tai!

Katalin Karikó (biochimist de origine ungara) si Drew Weissman (americano-israelian) impart Nobelul pentru Medicina de anul acesta.

Comitetul Nobel a explicat ca descoperirile celor doi cercetatori despre modificarile bazei de nucleozide au permis dezvoltarea unor vaccinuri cu ARN mesager eficiente împotriva COVID-19. Cei doi au reusit sa faca modificarile necesare in prototipul initial al serului ARN mesager, care provoca inflamatii si nu putea fi folosit in medicina. Datorita descoperirilor lui Katalin Kariko si Drew Weissman, care au modificat chimic moleculele ARN, reactia inflamatoare a disparut si, mai mult decat atat, serul a dus la o productie marita de proteine-tinta. Acesta a fost punctul de plecare al vaccinurilor anti-COVID puse la punct de Pfizer si Moderna. Potrivit cercetatorului american Robert Malone, care inainte de Kariko a pus la punct bazele mecanismului ARN mesager, Karolinska Institutet din Suedia, care face selectia pentru Nobel, primeste donatii extem de generoase de la firma Pfizer.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

„Kariko si Weissman au luat Nobelul nu pentru ca au inventat vaccinurile ARN mesager (fiindca eu le-am inventat) ci pentru ca au adaugat pseudoridina, care permite producerea unei cantitati nelimitate de proteine spike, toxine, intr-un vaccin care ar fi putut fi sigur si eficient, daca e pus la punct in mod corespunzator. Bine de stiut” – a scris Robert Malone pe reteaua X, fosta Twitter.

Katalin Kariko, biochimista americana de origine maghiara, a parasit Ungaria in 1985, dupa ce lucrase la institutul de cercetari din Szeged. Impreuna cu sotul si fiica sa, Kariko a plecat in SUA cu cateva sute de dolari ascunsi in ursuletul de plus al copilei.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.