.

O companie militară din Italia ar fi fost cumpărată, ilegal, de către China

Distribuie prietenilor tai!

Poliţia italiană a anunţat joi că a percheziţionat o companie italiană specializată în drone militare, care ar fi fost cumpărată ilegal de China prin intermediul unei societăţi offshore şi care riscă să fie relocată.

Şase persoane – trei italieni şi trei chinezi – sunt vizate de Poliţia Financiară Italiană (GDF), care precizează într-un comunicat că acestea sunt suspectate de încălcarea legii asupra circulaţiei materialelor de armament şi celei care protejează companiile strategice italiene.

Potrivit anchetei duse de procurorul din Pordenone (nord-estul Italiei), respectiva societate italiană – ale cărei contracte trebuie să fie încheiate prin intermediul Ministerului Apărării italian – a fost achiziţionată în proporţie de 75% în 2018 de o societate al cărei sediu se află la Hong Kong, la un preţ ridicat şi suspect.

În spatele acestei societăţi offshore şi a unei scheme financiare complexe se ascund în realitate “două importante companii publice chineze”, precizează poliţia.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Anchetatorii apreciază că scopul operaţiunii era de a pune mâna pe know-how-ul italian şi de transfera producţia la Wuxi, pol al inteligenţei artificiale situat la circa 150 de kilometri de Shanghai.

China va lansa o nouă bursă de valori, cu sediul în capitala Beijing, în ideea de a stimula companiile chineze mici şi mijlocii să se listeze pe teritoriul naţional mai degrabă decât în străinătate, a anunţat joi preşedintele Xi Jinping, informează AFP.

În prezent, principalele burse de valori din China continentală sunt în centrul financiar Shanghai şi în oraşul Shenzhen.

“Vom continua să susţinem dezvoltarea pe bază de inovaţie a IMM-urilor, prin lansarea Bursei de la Beijing”, a declarat Xi Jinping cu ocazia unui salon comercial, fără a oferi alte detalii cu privire la acest proiect.

Anunţul liderului chinez intervine într-un moment în care autorităţile au înăsprit reglementările pentru anumite sectoare cheie ale economiei chineze, precum tehnologia sau divertismentul. Zilele trecute autorităţile chineze au interzis anumite programe de televiziune şi au impus o serie de restricţii severe pentru a limita numărul de ore în care minorii pot juca jocuri video.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.