.

O bunică italiană a destructurat o rețea mafiotă

Distribuie prietenilor tai!

O întâmplare senzațională face deliciul presei din Italia. Protegoniștii sunt o venerabilă doamnă, polițiștii și o rețea de mafioți. Totul a pornit de la o informaţie furnizată de o bunică ce spera să-şi salveze nepotul de patima drogurilor a ajutat poliţia să destructureze o reţea mafiotă din Calabria, în sudul Italiei, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de presă.

Optsprezece persoane suspectate că sunt implicate în acest trafic de droguri din regiunea Cetraro, legat de clanul mafiot Muto, au fost arestate de polițiști în cadrul acestei operaţiuni care a plecat de la informația oferită de bunicuță.

Clanul Moto este una dintre numeroasele familii ce fac parte din ‘Ndrangheta, redutabila mafie calabreză, considerată una dintre cele mai puternice din lume şi a cărei activitate principală este traficul de droguri.

Totul pentru a-și salva nepotul

“Această bunică s-a adresat carabinierilor pentru a le cere să-i salveze nepotul”, a declarat miercuri pentru presă colonelul Piero Sutera, comandantul carabinierilor din Cosenza, în regiunea Calabria.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

Grupul infracţional destructurat în regiunea Calabria era de asemenea implicat în extorcarea de fonduri de la firme ce operează în sectorul turismului și ospitalității. Una dintre ele a cerut ajutorul poliţiei.

“Aceşti oameni au suferit din cauza aroganţei acestor criminali care le cereau bani”, a comentat procurorul anti-mafia Nicola Gratteri, citat de cotidianul Gazzetta del Sud.

Gratteri, procuror principal într-un “maxi-proces” în curs împotriva ‘Ndrangheta, cu peste 300 de acuzaţi, a precizat că o parte dintre banii extorcaţi au fost daţi membrilor clanului aflaţi la închisoare şi familiilor acestora, potrivit aceleiaşi surse.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.