.

etoro

Nu exista dovezi ca virusul se transmite prin alimente

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor afirma ca nu exista dovezi stiintifice ca alimentele de origine animala – carne, lapte, peste, produse din carne, etc. – sau cele de origine nonanimala (legume, fructe, paine, produse de patiserie, etc.) sunt o sursa probabila sau o cale de transmitere a virusului.

Anuntul a fost facut de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania, dupa ce in presa au aparut relatari potrivit carora e posibila infectarea cu COVID de pe alimente sau din alimente. ANSVSA precizeaza ca nu exista informatii disponibile privind prezenta pe alimente a virusului responsabil de COVI-19 si supravietuirea acestuia in alimente, astfel incat sa fie posibila infectarea oamenilor. Pana in prezent, nu exista nicio dovada a faptului ca produsele alimentare au fost sursa sau vectorul care au contribuit la raspandirea virusului.

ANSVSA – apel la consumatori

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara atrage atentia insa ca si consumatorii ar trebui sa fie constienti de rolul lor. ”Ca o practica generala de igiena, clientii din magazine nu trebuie sa atinga alimentele, altele decat cele pe care intentioneaza sa le cumpere, pentru a evita contaminarea acestora cu diferiti agenti patogeni, care ar putea fi prezenti pe mainile lor” – atrage atentia ANSVSA.

Interesant:   Spania, fruntașă la vaccinare, România - codașă

Reglementarile legislative europene si nationale in domeniul sigurantei alimentelor se aplica la fel ca pana acum,  asadar nu exista niciun fel de schimbari legate de manipulare, transport si comercializare a alimentelor.

si până în prezent, iar implementarea adecvată a procedurilor și bunelor practici de fabricație și igienă de către operatorii economici în toate etapele de producție, manipulare, transport și comercializare a alimentelor către consumatorul final, garantează punerea pe piață a unor alimente sigure.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.