.

Nu exista dovezi ca virusul se transmite prin alimente

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor afirma ca nu exista dovezi stiintifice ca alimentele de origine animala – carne, lapte, peste, produse din carne, etc. – sau cele de origine nonanimala (legume, fructe, paine, produse de patiserie, etc.) sunt o sursa probabila sau o cale de transmitere a virusului.

Anuntul a fost facut de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania, dupa ce in presa au aparut relatari potrivit carora e posibila infectarea cu COVID de pe alimente sau din alimente. ANSVSA precizeaza ca nu exista informatii disponibile privind prezenta pe alimente a virusului responsabil de COVI-19 si supravietuirea acestuia in alimente, astfel incat sa fie posibila infectarea oamenilor. Pana in prezent, nu exista nicio dovada a faptului ca produsele alimentare au fost sursa sau vectorul care au contribuit la raspandirea virusului.

ANSVSA – apel la consumatori

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara atrage atentia insa ca si consumatorii ar trebui sa fie constienti de rolul lor. ”Ca o practica generala de igiena, clientii din magazine nu trebuie sa atinga alimentele, altele decat cele pe care intentioneaza sa le cumpere, pentru a evita contaminarea acestora cu diferiti agenti patogeni, care ar putea fi prezenti pe mainile lor” – atrage atentia ANSVSA.

Interesant:   Cum sa eviti problemele care pot sa apara atunci cand porti lentile de contact

Reglementarile legislative europene si nationale in domeniul sigurantei alimentelor se aplica la fel ca pana acum,  asadar nu exista niciun fel de schimbari legate de manipulare, transport si comercializare a alimentelor.

si până în prezent, iar implementarea adecvată a procedurilor și bunelor practici de fabricație și igienă de către operatorii economici în toate etapele de producție, manipulare, transport și comercializare a alimentelor către consumatorul final, garantează punerea pe piață a unor alimente sigure.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.