.

Nu e loc pentru migranți în orașul meu, spune primarul New Yorkului

Distribuie prietenilor tai!

Primarul din New York, democratul Eric Adams, a vizitat duminică oraşul El Paso de la graniţa cu Mexic şi a afirmat că “nu e loc în New York” pentru autobuzele cu migranţi trimise în marele oraş american, relatează Reuters.

Adams a criticat totodată administraţia preşedintelui Joe Biden, subliniind că “acum e timpul ca guvernul naţional să-şi facă treaba” în ce priveşte criza migranţilor de la graniţa de sud a SUA.

Vizita unui primar al New Yorkului într-un oraş de la graniţa sudică în legătură cu problema imigraţiei este un fapt fără precedent, notează Reuters.

Înainte de deplasarea sa la El Paso, Eric Adams a subliniat că fluxul de migranţi în metropola pe care o administrează ar putea costa municipalitatea până la 2 miliarde de dolari, într-un moment în care New Yorkul se confruntă deja cu grave probleme bugetare.

State americane conduse de republicani au trimis autobuze pline cu migranţi către oraşe din nord, ceea ce, la New York, a exacerbat criza locuinţelor şi a accentuat problema oamenilor fără adăpost.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Mii de migranţi au ajuns astfel din Florida şi Texas – state cu guvernatori republicani – în oraşe conduse de politicieni democraţi, între care New York, Chicago şi Washington D.C.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, le-a transmis duminică conaţionalilor săi să ia drept exemplu viaţa lui Martin Luther King pentru a depăşi divizările, extremismul şi nedreptatea existente în societatea americană actuală, relatează Reuters şi EFE.

Biden a răspuns invitaţiei pastorului bisericii baptise Ebenezer din Atlanta (statul Georgia), senatorul democrat Raphael Warnock, el devenind primul preşedinte al SUA care ia cuvântul în slujba duminicală în acest lăcaş de cult al cărei pastor a fost însuşi Martin Luther King începând din 1960. Acesta, care a fost asasinat în 1968 în Memphis (statul Tennessee) la vârsta de 39 de ani, ar fi împlinit duminică 94 de ani.

”Suntem un popor care va alege democraţia în dauna autocraţiei? Trebuie să alegem o comunitate în dauna haosului. Suntem poporul care alege iubirea în dauna urii? Acestea sunt întrebările vremurilor noastre şi motivul pentru care mă aflu aici”, a spus Joe Biden în intervenţia sa.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.