.

Noul consens din piață românească, legat de tehnologia blockchain, marchează o nouă etapă în evoluția criptomonedelor

photo_2019-03-11_17-16-23
Distribuie prietenilor tai!

România – statul prietenos cu monedele digitale online

Despre România se poate spune că a fost una dintre țările lumii cu adevărat vizionare și deschise către piața de criptomonede online. Primul ATM de BTC a fost lansat în țara noastră în anul 2014. Agenția de sondaje Statista Identities a realizat un studiu de piață care a indicat că 12% dintre români deja dețin în portofoliul lor monede virtuale. Astfel, România se situează pe locul doi, imediat după Turcia, într-un top al deținătorilor de monede alternative la Bitcoin. În ceea ce privește societățile, în general, companiile sunt autorizate să utilizeze criptomonede pentru operațiunile lor. În cazul în care o companie acceptă plăți în Bitcoin, acestea vor fi impozitate ca active pe baza prețului de piață al acestei monede virtuale online.

În luna Iulie 2018, autoritățile române au publicat un proiect de reglementare a monedei electronice. Proiectul a arătat că pentru emiterea de monedă electronică, societatea trebuie să dețină un capital de minim 350.000 de euro și trebuie să obțină aprobare din partea Băncii Naționale a României (BNR). Această procedură include o verificare completă a societății respective, a istoricului plăților fiscale și a înregistrărilor solicitate de lege pentru fiecare membru al companiei emitente. Imediat ce autorizația este acordată de BNR, aceasta va avea un termen de valabilitate de 12 luni. În cazul în care societatea căreia i s-a acordat licența nu emite monede electronice în această perioadă, autorizația primită va expira. Orice persoană din cadrul companiei, care emite criptomonede sau bani virtuali fără autorizația Băncii Naționale a României, va fi pasibilă de o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu o amendă. Încă nu s-a stabilit o dată la care acest proiect de lege să fie adoptat de organele legale abilitate.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

La începutul lunii Decembrie 2018, CEO-ul companiei Coinflux – cea mai mare piață de schimb valutar online de criptomonede din România – a fost arestat, acesta fiind acuzat de infracțiuni de spălare a banilor, fraudă și crimă organizată. Câteva zile mai târziu, pe dată de 13 Decembrie, Coinflux și-a încetat toate operațiunile digitale.

Cu toate acestea, în loc să interzică operațiunile financiare virtuale cu criptomonede, autoritățile române au înțeles importanța acestora, precum și potențialele beneficii financiare ale tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. În luna Ianuarie 2019, guvernul a modificat legile fiscale și impus aplicarea unui impozit pe venit de 10% pentru toate câștigurile ce depășesc suma cumulată anual de $150. Însă nu se va impune plata unui impozit dacă este vorba despre o singură tranzacție, iar valoarea acesteia este mai mică de $50. Câștigurile obținute din operațiunile de cumpărare și vânzare sunt acum clasificate drept “venituri din alte surse”.

Privind din perspectiva comercianților,acest lucru va reduce veniturile acestora, dar, pe de altă parte, acest aspect înseamnă că guvernul recunoaște în mod deschis această situație și este pregătit să ofere o soluție pe termen lung.

Istoria și realizările monedei virtuale Ilcoin

Ilcoin este o criptomonedă online introdusă acum patru ani, fiind cea de-a 80-a monedă virtuală disponibilă la acea vreme. Este o monedă digitală de top, bazată pe propria tehnologie blockchain, fiind vorba despre tehnologia SHA-256 Command Chain Protocol (C2P). Ilcoin poate fi stocat în portofele virtuale sigure, special concepute pentru Cloud, Android, OSX și PC și poate fi transferată direct între utilizatori fără niciun cost. Utilizatorii pot monitoriza tranzacțiile prin intermediul propriului sistem de explorare Ilcoin. În viitor, se sugerează că Ilcoin va deveni primul proiect ce va avea în vedere implementarea tehnologiei SHA-256 pentru generarea de contracte inteligente. Oferta de monede este limitată la 2,5 miliarde ILC. Este listată și tranzacționată pe numeroase burse de criptomonede online, cum ar fi IDAX, BITKER, Bit-Z, STEX, Graviex, Cointiger și altele.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

Un nou mecanism de consens – C2P

Caracteristica esențială a proiectului este noul mecanism de consens – Command Chain Protocol (C2P), care este o tehnologie revoluționară, menită să protejeze mediul digital împotriva a 51% dintre atacurile care au drept scop furtul de monedă virtuală. Protocoalele PoW și PoS nu mai sunt cei mai avansați și mai siguri algoritmi de blocare a atacurilor asupra tehnologiei blockchain. PoW a fost supusă la 51% de atacuri, din cauza naturii sale, iar în ceea ce privește PoS se poate ajunge la maxim, având cea mai mare bază de monede. Echipa noastră a analizat lacunele și a ajuns la concluzia că puterea adevărată provine din proprietatea nodurilor, ceea ce înseamnă că C2P este mult mai nuanțat atunci când vine vorba de descentralizare.

Trei niveluri de securitate sunt încorporate în codul sursă, ceea ce face ca forța de mixare a atacurilor să fie irelevantă în atacarea sistemului. Aceste niveluri sunt împărțite în întreaga rețea în noduri diferite. Nodurile au funcționalități diferite, iar unele primesc ordine de la altele; prin urmare, numele este cel care comandă protocolul de blockchain. În esență, acest tip de securitate permite blocarea rezistenței cuantice a sistemului. Atunci când un portofel dorește să trimită monede, trebuie să treacă prin toate cele trei tipuri de noduri. Primul nod este un nod normal care se sincronizează cu rețeaua și generează portofele de monedă virtuală. Al doilea nod validează tranzacțiile de pe internet. Al treilea nivel – este Nodul Principal, acesta acționând ca un ultim apărător al sistemului. Rolul acestuia este de a verifica id-ul portofelului pe o listă neagră. Dacă portofelul pare să fie listat pe această lista interzisă, tranzacția va fi respinsă și va rămâne neconfirmat pentru totdeauna.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Concluzie

Situația recentă din România cu privire la monedele digitale sugerează că este există disponibilitate în vederea aprobării monedelor virtuale online ca sursă legală de venituri. Acest lucru înseamnă că oricine poate beneficia de pe urma tranzacțiilor cu monede virtuale în 2019 fără a fi urmărit de guvern. Drept urmare este esențial să profităm de situație și să încercăm să profităm cât mai mult de aceasta. Ilcoin este în mod clar o alternativă legală și modernă, cu mult mai avantajoasă decât deja demodatul Bitcoin. Este important să se investească la un nivel scăzut, deoarece, la fel precum în cazul Bitcoin România, oferta de Ilcoin este limitată la 2,5 miliarde, ceea ce înseamnă că va câștiga valoare în timp, fără să se țină seama de utilizarea sa, care va crea, în mod ideal, un plus de valoare imens datorită avantajelor sale legate de siguranță și naturii sale inovative.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.