.

Noua echipa de la Palatul Victoria

Distribuie prietenilor tai!

Biroul Politic National al PNL a aprobat lista celor ce vor ocupa portofolii de ministru in viitorul guvern condus de Florin Cîţu. PNL a ramas fara unele ministere, care au mers la USR PLUS si la UDMR.

Presedintelui PNL, Ludovic Orban, i s-a reprosat, la BNP, ca a renuntat la anumite ministere, dar fostul premier a tinut sa precizeze : “PNL nu e singur la guvernare” .

PNL-istii care raman ministri sunt Nicolae Ciuca – el se intoarce la Ministerul Apararii Nationale, dupa perioada de interimat ca sef al guvernului – Bogdan Aurescu – el ramane la Ministerul Afacerilor Externe – locul lui Florin Cîţu la finante va fi luat de Alexandru Nazare, Ministerul de Interne va fi preluat de Lucian Bode, Sorin Cimpeanu devine ministru al educatiei, Virgil Popescu pastreaza Ministerul Energiei, iar Adrian Oros pe cel al agriculturii. Si Bogdan Gheorghiu ramane pe pozitie la Ministerul Culturii, iar la Munca si Protectie Sociala ajunge Raluca Turcan.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

Ministrii USR PLUS

Alianta USR PLUS si-a desemnat cei 6 ministri, dupa sedinta de marti seara. Acestia sunt: Cristian Ghinea (Ministerul Investitiilor si proiectelor Europene), Catalin Drula (Ministerul Transporturilor), Vlad Voiculescu (Ministerul Sanatatii), Stelian Ion (Ministerul Justitiei), Ciprian Teleman (Cercetare, Inovare si Digitalizare), Claudiu Nasui (Economie, Antreprenoriat si Turism).

UDMR va avea trei ministere

Dupa ani de opozitie, Uniunea Democratica a Maghiarilor intra la guvernare si primeste trei portofolii:

  • Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si a Administratiei: Cseke Attila
  • Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor: Tánczos Barna
  • Ministerul Tineretului si Sportului: Novak Eduard.

Vicepremieri vor fi Dan Barna si Kelemen Hunor.

Audierile in Parlament si votul de investitura ar urma sa aiba loc miercuri.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.