.

Noi acuzatii de doping pentru Simona Halep

Distribuie prietenilor tai!

Sportiva romanca a fost acuzata de o a doua incalcare a regulilor privind dopajul, a anuntat Agentia Internationala de Integritate in Tenis.

Fosta numarul unu mondial e acuzata de nereguli privind Pasaportul sau Biologic Sportiv (ABP) din Romania. S-a ajuns la concluzia ca exista nereguli dupa evaluarea profilului sau de catre o comisie independenta ABP.

Fosta campioana Wimbledon si French Open, in varsta de 31 de ani, a fost deja suspendata, provizoriu, in octombrie, 2022, dupa ce a iesit pozitiva la dopaj. In sangele ei s-a gasit roxadustat, o substanta interzisa, care intensifica oxigenarea sangelui.

Prima reactie a Simonei dupa noile acuzatii

La scurt timp dupa anuntul Agentiei Internationale de Integritate in Tenis, tenismena a postat pe Instagram si Twitter urmatorul mesaj, in limba engleza : „Din 7 octombrie, cand ITIA a lansat suspiciunile de dopaj, traiesc cel mai urat cosmar din viata mea. Nu doar ca numele meu a fost tarat in noroi, dar ITIA e hotarata, din motive pe care nu le inteleg, sa dovedeasca faptul ca as fi vinovata. Nu m-am gandit niciodata sa iau substante interzise.”

Interesant:   Cetatean roman, cercetat pentru tradare si spionaj in favoarea Rusiei

Halep a negat continuu ca ar fi ingerata substante interzise si a declarat ca are dovezi ca micile cantitati din acest medicament anti-anemie au patruns in corpul ei printr-un supliment autorizat, dar care era contaminat.

„Suntem constienti de faptul ca anuntul de astazi da o complexitate si mai mare unui caz si asa extrem de mediatizat. Nu ar fi potrivit sa comentam detaliile noului set de concluzii” – a declarat Nicole Sapstead, director Anti-Doping la ITIA.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.