.

Nicolas Sarkozy ar putea face închisoare

Distribuie prietenilor tai!

Procurorii au cerut joi o pedeapsă de un an de închisoare, dintre care şase luni cu executare, împotriva fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, judecat la Paris pentru cheltuieli excesive în campania pentru alegerile prezidenţiale pierdute din 2012.

La finalul rechizitoriului, procurorii au subliniat “neglijenţa totală” a fostului şef de stat în gestionarea finanţelor unei campanii care a costat aproape dublu faţă de plafonul autorizat şi au cerut, de asemenea, o amendă de 3.750 de euro. Sarkozy, care nu a fost prezent la audiere, este judecat din 20 mai.

Pedepse cuprinse între 18 luni şi patru ani de închisoare cu suspendare au fost cerute împotriva celor 13 coinculpaţi judecaţi alături de Sarkozy pentru cheltuieli excesive în campania sa prezidenţială.

Procurorii au cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 50.000 de euro pentru fostul director adjunct al campaniei, Jerome Lavrilleux, singurul care a recunoscut frauda.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

18 luni de închisoare pentru colaboratori

Pentru cei trei foşti directori ai Bygmalion, compania responsabilă de întâlnirile lui Nicolas Sarkozy, care au recunoscut că au acceptat un sistem de facturare falsă, au fost cerute 18 luni de închisoare cu suspendare.

La începutul lunii martie, Nicolas Sarkozy a devenit primul fost preşedinte francez după anul 1958 care a fost condamnat la închisoare: el a primit o pedeapsă de trei ani de detenţie, dintre care doi cu suspendare, pentru corupţie şi trafic de influenţă, şi a făcut apel.

Spre deosebire de ceilalţi 13 co-acuzaţi, judecaţi în special pentru escrocherie sau complicitate, Sarkozy nu este adus în faţa instanţei pentru sistemul de facturi false conceput pentru a masca cheltuielile excesive din campania sa, aşa cum a relata Jerome Lavrilleux într-o surprinzătoare confesiune televizată în 2014.

Însă, potrivit acuzării, Nicolas Sarkozy a permis aceste cheltuieli în pofida mai multor alerte clare cu privire la riscurile depăşirii plafonului şi a beneficiat în mod ”incontestabil” de frauda care i-a permis să dispună de ”mijloace mult superioare” celor autorizate de lege: cel puţin 42,8 milioane de euro în total, adică aproape dublul plafonului legal la acea vreme (22,5 milioane de euro).

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Jerome Lavrilleux, la acea vreme director adjunct al campaniei lui Sarkozy şi şef de cabinet al liderului UMP, Jean-François Copé, este singurul din partid care a recunoscut faptele.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.