.

Nicolae Ciuca a fost desemnat premier

Distribuie prietenilor tai!

Dupa consultari la Cotroceni cu partidele parlamentare, presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe militarul Nicolae Ciuca pentru functia de premier. USR a refuzat oferta de participa la consultarile de la Cotroceni.

Klaus Iohannis a declarat ca, in urma discutiilor cu partidele parlamentare, s-a format o majoritate solida – PNL, PSD, UDMR si Grupul minoritatilor.  “Aceasta majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. In consecinta, il desemnez pe domnul Nicolae Ciuca, aici de fata, pentru a forma o echipa guvernamentala si pentru a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei pentru votul de incredere” – a spus Iohannis.

Ciuca : speram ca incepand de joi sa putem sa ne apucam serios de treaba

Generalul in rezerva – ministrul apararii in guvernele Orban si Cîţu – a mai fost nominalizat in octombrie, dar dupa aproape doua saptamani de negocieri esuate, si-a depus mandatul.

Premierul-desemnat declara ca romanii asteapta de la noul guvern masuri care sa asigure stabilitatea tarii si rezolvarea efectelor produse de pandemie si criza energetica. Ciuca a adaugat ca este pentru prima data cand in programul de guvernare este mentionat un procent substanţial pentru investitii si sunt incluse masuri sociale.

Interesant:   Klaus Iohannis la Summitul NATO, dupa cascadoria politica a candidaturii la sefia Aliantei

Lista ministrilor PNL

Noul guvern, rezultat din mariajul PNL-PSD, va avea 20 de ministere, cu 2 in plus fata de prezent. Din ce se stie pana acum, Catalin Predoiu va prelua ministerul Justitiei, Florin Roman va fi ministrul digitalizarii, iar Daniel Cadariu preia ministerul Economiei. PSD isi adjudeca ministerele de Finante, Apararea, Transporturile.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.